Hastanede Çok Özel Kermes

Hastanede Çok Özel Kermes

Akçaabat Devlet Hastanesi'nde tedavi gören psikiyatri hastalarının depremzedeler yararına el sanatları ürünlerinin sergilenmesi ve satışa sunulması amacıyla düzenlenen kermes hastane içerisinde açıldı.

Kermesin açılışında Akçaabat kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta da hazır bulundu.

Hastanenin psikiyatri servisinde tedavi olan hastaları ile hemşireler tarafından hazırlanan yöresel ürünler, yiyecek, içecek, hediyelik eşya, el emeği ürünler Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler için kullanılması için bağışlanacak.

Kermes açılışında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Yaşanan felaketten milyonlarca vatandaşımız etkilendi. Milletimiz her zaman olduğu gibi bu depremde de büyüklüğünü gösterdi. Kenetlendi, bir araya geldi. Tüm Akçaabat’a Trabzon’a teşekkür ediyorum. İlk günden itibaren tüm halkımız yardıma koştu. Bu kermes de bu çorbada tuzumuz olsun, katkımız olsun diyen insanlarımızın destekleriyle yapılıyor.” dedi.

Psikiyatri servisindeki hastaların rehabilitesi için görevlendirilen Halk Eğitim öğreticisi Fatma Kutrup, kermes hakkındaki düşüncelerini şöyle açıkladı: “Psikiyatri servisi hastalarıyla birlikte onları rehabilite amaçlı, tedavi amaçlı Halk Eğitim’den görevlendiriliyorum. Onların yaptıklarını hem sergi amaçlı hem depremzedeler yararına hem de halkımıza onların yaptıklarını göstermek adına kermesimizi hazırladık.”

 

Hastane Başhekim Yardımcısı Osman Bulut ise şu şekilde konuştu: “Hastanemiz psikiyatri servisinde yatan hastalarımızın özverisiyle hazırlanmış el sanatları bugün hastanemizde kermes etkinliği altında vatandaşlarımıza sunularak, gelirin tamamı depremzedelere verilmek üzere planlanmıştır. Oldukça da güzel şeyler hazırlamışlar. El işi, ahşap boyama… Zaten yaklaşık bir 5 -6 aydır da hastanemizde ahşap boyama üzerine çalışanlarımıza bir aktivite düzenledik. Onlardan da çok güzel eserler çıktı. Gelenlerin hepsine teşekkür ediyoruz.”

akcaabat-devlet-hastanesi.jpg

akcaabat-devlet-hastanesi-kermes.jpg

akcaabat-devlet-hastanesi-kermes1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler