Hastane Çarşıyı da Boşalttı
Akçaabat Devlet Hastanesi’nin isminin Haçkalı Baba Devlet Hastanesi olarak değiştirilip Yaylacık Mahallesi’ndeki yeni binasına taşınmasıyla Akçaabat ilçe merkezinde büyük bir boşluk doğdu.
Hastanenin taşınmasıyla birlikte şehir merkezindeki insan sirkülasyonunda günlük ortalama 2 bin 500 kişilik bir azalma olurken, çarşı esnafı da kendilerini direkt olarak etkileyen bu durum karşısında yavaş yavaş sesini yükseltmeye başladı.
Akçaabat’ta sağlık alanında yaşanan sıkıntıyı tamamen ortadan kaldıran Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nin hizmete başlamasıyla ortaya çıkan durumun esnafın içerisinde bulunduğu durumu daha da zorlaştırdığını Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, bu konuya çözüm getirilmemesi halinde birçok esnafın kepenk kapatma tehlikesiyle karşı karşıya geleceğini söyledi.
Sivrikaya bu binanın yeniden sağlık kuruluşu olarak dizayn edilmesi gerektiğini, bunun esnaf için şart olduğu kadar sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliği açısından da gerekli olduğunu vurgulayarak: “Aradan geçen bir hafta esnafımızın geleceği hakkında ilk sinyalleri net olarak verdi. Lokantasından kıraathanesine, bakkalından tuhafiyecisine herkesin iş trafiğinde büyük bir azalma oldu. Burası Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir sağlık kuruluşu olarak değerlendirilmediği takdirde esnafı çok daha kötü günler bekliyor. Siyasiler buna biran önce çözüm bulmalı.” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş da mevcut durumun farkında olduklarını ancak bu aşamaya gelinceye kadar bu akıbeti dile getirip yardım talebinde bulunduklarını kuruluşlardan bu güne kadar bir ses çıkmamış olmasının da üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
Çavuş hastanenin taşınacağının ve bu duruma gelineceğinin 3 yıldır farkında olan gerek eczacılar başta olmak üzere sağlık alanında hizmet veren kuruluşların alternatifler sunacak bir başvurusunu yetkili kurumlara yapmamalarının bu sıkıntının hastane taşınmadan çözülmemesine sebebiyet verdiğini belirterek şunları söyledi:
“ Biz burasının, Sağlık Bakanlığı'nın elinde kalmasını istiyoruz. Bunun için gerekli girişimlerde zaten bulunduk. Bunun için sivil toplum örgütlerinden ve meslek odalarından ise gerekli desteği göremedik. Yine de çabamızı sürdürüyoruz. İlk etapta buranın bir geriatri hastanesi, yani yatalak hasta bakım evi yapılmasını istediğimizi Sağlık Bakanlığı’na bildirmiştik. Diş hastanesi olarak hizmet vermesini de alternatiflerin arasında sunmuştuk. Bunun yanı sıra 112 Sağlık İstasyonu ve Kamu Sağlığı Merkezleri’nin de bu binanın çatısı altında toplanmaları mümkün olabilir. Ancak bütün bunlar istekle olur. Bu isteği de sivil toplum örgütleri geç de olsa yine de dile getirmelidir.”
Hastanenin gitmesiyle birlikte çok sayıda eczane de hastanenin yakınlarına taşındı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.