Halk Oyunlarında Yine Akçaabat

Halk Oyunlarında Yine Akçaabat

Halk Oyunlarında Yine Akçaabat

Halk Oyunlarında Yine Akçaabat'ı Gururlandırdılar.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) İl Birinciliği yarışmaları 30 Mart 2022 Çarşamba günü yapıldı. Gece geç saatlere kadar süren yarışmalarda dereceler belli oldu.

Oldukça çekişmeli ve heyecanlı süren Halkoyunları yarışmasında Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Büyükler kategorisinde il birincisi olurken Yıldızlar kategorisinde 3. oldu.

Halkoyunları yarışmasında Akçaabat’ı temsil eden diğer grup Akçaabat Folklor Gençlik ve Spor Kulübü; Yıldızlar kategorisinde kız ekibi ile yarışmaya katılarak ikinci oldu.

Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ve Akçaabat Folklor Gençlik ve Spor Kulübü; elde ettikleri başarılı dereceler neticesinde bölge yarışmalarında Trabzon’u temsil etmeye hak kazandılar.

Horonda başarı üstüne başarı elde eden Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ve Akçaabat Folklor Gençlik ve Spor Kulübü’nü gönülden tebrik eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat, horonun başkentidir. Akçaabat’ın her köşesinde horon oynanır. Sevinçlerimize, mutlu günümüze ya da asker uğurlamalarımıza horon eşlik eder. Karadeniz gibi dalgalı, sert, hırçın bir o kadar da dik ve kararlıdır bizim insanımız. Bu özelliklerin en iyi yansımasıdır horon.  Akçaabatlının adeta yaşam öyküsünü anlatır horon. İnsanımızı, yöremizi ve bölgemizi bu kadar iyi anlatan horonumuza yakışır dereceler alan horonumuzu bu kadar iyi anlatan ve yansıtan gençlerimize yürekten teşekkürlerimi iletiyorum. Bu yolda başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” Dedi.

horon1.jpg

horon4.jpg

horon2.jpg

horon3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler