Güzel Sanatlar Sergisi Beğenildi

Güzel Sanatlar Sergisi Beğenildi

Güzel Sanatlar Sergisi Beğenildi

Akçaabat’ta bulunan Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü'nün 2020-2021 Mezunlar Sergisi açıldı.

Fakülte Sergi Salonu’nda serginin açılışına, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat belediye Başkan vekili Cevdet Bayraktar, Akçaabat Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Trabzon Üniversitesi rektör Yardımcısı Hasan Karal, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi dekanı Raif Kalyoncu, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, öğretim görevlileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

Serginin açılışında konuşan Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Akçaabat’ta kültürel anlamda artı değerler katacağına inandığını ifade ederek sergide emeği geçen öğrencileri tebrik etti.

Fakülte şehir İle Bütünleşmeli

Akçaabat Belediye Başkan vekili Cevdet Bayraktar açılışta yaptığı konuşmada, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Akçaabat’ta bulunmasının bir kazanım olduğunu ifade ederek, fakültenin Akçaabat şehri ile daha içi içe olması gerektiğinin altını çizdi. Bayraktar “Bu mahallede doğmuş ve büyümüş bir kişi olarak fakültemizin çok daha şehirle bütünleşmesini ve burada oluşunu şehrin sokaklarında hissettirmeli ve bir takım faaliyetlerini Akçaabat sokaklarında gerçekleştirmesini ve burada olduğunu iliklerimize kadar bizlere hissettirmesini arzu ediyoruz” dedi.

 

Dekan Raif Kalyoncu ise yaptığı konuşmada, 2004 yılında kurulan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Akçaabat’ta olmasının hem Akçaabat hem de öğrenciler açısından bir kazanım olduğunu ifade etti. Dekan Kalyoncu “Bizim şehrimizin farklı bir özelliği var. Trabzon kültür, sanat şehridir. Lakin Akçaabat, kültüre, sanata çok önem veren bir şehir olduğu için öğrencilerimize farklı itici bir güç oluyor” dedi.

Fakülteye 3 Bölüm Geliyor

Dekan Raif Kalyoncu, Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’ne yeni bölümler eklemek için girişimlerde bulunduklarını ve grafik, çizgi film animasyon ve geleneksel Türk Sanatları bölümü için YÖK’e müracaat ettiklerini ve bu bölümlerin doluluk oranı ve popülaritesi en yüksek olan bölümler olduğunu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu bölümler onaylanırsa Fakültemizi çok daha iyi yerlere getirmiş olacağız.” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından mezun olan öğrencilere belgeleri takdim edildi ve sergi ziyaret edildi. Sergilenen eserler ziyaretçiler tarafından beğenildi.

trabzon-universitesi-guzel-sanatlar-fakultesi-sergi.jpg

trabzon-universitesi-guzel-sanatlar-fakultesi-sergisi.jpg

trabzon-universitesi-guzel-sanatlar-fakultesi-sergisi1.jpg

trabzon-universitesi-guzel-sanatlar-fakultesi-sergisi2.jpg

trabzon-universitesi-guzel-sanatlar-fakultesi-sergisi3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler