Güney Çevre Yolu'nda İlk Görseller

Güney Çevre Yolu'nda İlk Görseller

Akçaabat başta olmak üzere bölgenin merakla beklediği Güney Çevre Yolu Akçaabat geçişi için proje çalışmaları devam ediyor.

ÖZEL HABER

Akçaabat Ajans’ın edindiği ilk görsellere göre, Güney Çevre Yolu Akçaabat geçişi Mersin Akçakale sınırından başlıyor. İlk projeye göre daha geriden başlayan yolun büyük bir bölümü tüneller ile geçiliyor.

Akçaabat Bağlantısı Yok Gibi

Güney Çevre Yolu Akçaabat geçişi için henüz resmileşmeyen projeye göre Mersin’den başlayan yolu yaklaşık 17 km uzunlunda olacak.  14 Km’si tüneller ile geçişi planlanan yolunu diğer kısımları ise viyadükler ile geçilecek. Projeye göre Akçaabat merkezine bağlantı yolu olarak Düzköy yolu üzerinde ve Sera vadisinde birer bağlantı planlanmış gözüküyor.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Güney Çevre Yolu Akçaabat geçişi ile ilgili yaptığı açıklamada “ Güney Çevre Yolu Akçaabat Geçişi için çalışma yapıyoruz. Ulaştırma Bakanlığımız Projelerini hazırladı. Bununla ilgili hayata geçmesi için gayretlerimiz devam ediyor. Büyükşehir ve İlçe Belediyesine yazılarını yazdı. Bu Mersin’de Akçakale’den başlayıp, Yıldızlı’dan tünelle giden 17 km’lik hat. Bununla beraber Akçaabat’ın transit geçişleri şehirde rahat bir hale gelmiş olacak. Bu kazanımla beraber özellikle bizim kavşaklardaki yoğunluk azalmış olacak” demişti.

Yola İlk Eleştiriler

Yol ile görüş aldığımız birçok kişi, Güney Çevre Yolu Akçaabat geçişi için yapılan projenin olumlu olduğunu, fakat neredeyse tamamının tüneller ile geçilmesinin şehri arkaya doğru açma girişine bir fayda sağlamayacağını dile getirdi. Vatandaşlar, yapılacak yolun aynı zamanda o bölgelerin gelişmesine fayda sağlaması gerektiğine vurgu yaparak bağlantı yollarının daha fazla olması gerektiğini savundu.

akcaabat-guney-cevre-yolu2.jpg

akcaabat-guney-cevre-yolu3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Haberler