Gönüllü Turizm Elçileri Akçaabat'ta

Gönüllü Turizm Elçileri Akçaabat'ta

Gönüllü Turizm Elçileri Akçaabat'ta

Akçaabat Belediyesi, Turizm ve Seyahat Acenteleriyle yapmış olduğu programlarla Akçaabat’ın kültürünün, sanatının ve doğasının ününe ün katmaya devam ediyor.

Turizm ve Seyahat Acenteleri aracılığıyla bölgemize gelen turistler, Hamam Çimeni Çarşısı Akçaabat Folklor Derneği’nde Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu olan Horon Ekibinin muhteşem horon gösterisiyle karşılanıyor. Ardından Butik Müze ziyaretti programı kapsamında M.Ö 2000- M.S 2021 Akçaabat Müze gezisi yapılıyor. Samimi dostlukların ve koyu sohbetlerin oluşmasına temel hazırlayan çay ve kahve ikramı yapılıyor. Şehrimize gelen turistler, yurt içinde ve yurt dışında Akçaabat’ın gönüllü turizm elçisi oluyor.

Bu Çarşamba Konuklarımız Trabzon Üniversitesi’nden

Akçaabat Belediyesinin hemen hemen her çarşamba gerçekleştirmeye özen gösterdiği bu proje kapsamında Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden gelen grubu ağırladı.

Grupta yer alan Türkiye’nin çeşitli bölgesinden 10 farklı üniversitede öğrenim gören 24 Resim İş Öğretmeni adayı ve yine Türkiye’nin çeşitli bölgesinden 5 farklı üniversitede çalışan, Görsel Sanatlar, Rehberlik Psikolojik Danışmanlık ve Özel Eğitim alanında uzman 9 akademisyen, Karadeniz’in şahlanışı gibi şahlanan, dik olmayı, diri olmayı ve birlik olmayı anlatan Akçaabat Horonu ile karşılandı. Grup, horon gösterisinin ardından Kültür Sanat ve Turizm Şehri olan Akçaabat’ın tarihini yansıtan eserlerin olduğu M.Ö 2000- M.S 2021 Akçaabat Müzesini gezdi. Programın sonunda kurulan samimi dostluklara çay ve kahve de eşlik etti.

Akçaabat’ı her yönüyle öne çıkarmakta kararlı olduğunu belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Kültürün, sporun, sanatın, doğanın ve horonun başkentidir Akçaabat’ımız. Şehrimizi her alanda, tüm yönleriyle tanıtmak en önemli isteğimizdir. Akçaabat’a gelen tüm turistlerimizi gönüllü elçilerimiz olarak görüyoruz. Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır derler. Biz kahvenin yanına; samimi dostlukları, güzel sohbetleri, Akçaabat’ın simgesi horonumuzu, sanatımızı, kültürümüzü ve mutfağımızı da ekliyoruz. Şehrimize hoş geldiniz safalar getirdiniz.” şeklinde konuştu.

b1.jpgb2.jpgb3.jpgb4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler