Festival Bitti, Tartışması Bitmedi

Festival Bitti, Tartışması Bitmedi

Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali sona erdi, fakat festivalin ilk gecesi olan tartışmalar sürüyor.

Bu yıl 32.Si düzenlenen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali sona erdi, fakat festivalin ilk gecesi olan tartışmalar sürüyor.

Akçaabat’ta bir gelenek haline gelen ve Halk Danslarının Kaynaşma Noktası sloganıyla 32 yıldır aralıksız yapılan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali sona ermesine rağmen, festivalde yaşanan bir olumsuzluk güncelliğini koruyor.  O gece neler oldu ve ardında neler yaşandı sizler için derledik.

Sahne Krizi

Akçaabat Sahil Park alanında gerçekleşen ilk gece sahneye Samet Piyaleoğlu bir müddet geç çıktı. Canlı yayınlara da yansıyan gecikme yaklaşık 7-8 dakika sürdü. Sunucu Bülent Mumcu festivale destek veren sponsorları tanıttıktan sonra gelecek sanatçıyı anons etmedi. Sırada Samet Piyaleoğlu vardı ve kuliste bekleme halindeydi ve etkinliğin 95. Dakikasıydı.

Yaklaşık 7-8 dakikalık gecikme sonrasında sahneye Samet Piyaleoğlu’nun ün yaptığı Ayşem müziği fonu ile sahneye çıktı. Samet Piyaleoğlu’nun Elleri Görebilir miyim Akçaabat” seslenişiyle şarkısına başladı.

Sahnede Yaklaşık 45 Dakika Kaldı

Sahnede 2 playback şarkı sonrasında kemençe eşliğinde türkü söyleyen Samet Piyaleoğlu yaklaşık 45 dakika sahnede kaldı. Bir ara “Bana ayrılan sürenin sonuna geldim. Gitmek zorundayım ama açıklama zorunda kalmasam iyiydi. Çok gergimim abi” ifadelerini kullandı.

Ne Olduysa BU 7-8 Dakikada oldu.

Samet Piyaleoğlu’nun yaklaşık 7-8 dakika sahneye geç çıkmasının sebebi daha sonra birbiri ardına yapılan açıklamalar ile daha da farklı bir hal aldı. Piyaleoğlu ve sevenleri sosyal medyadan birbiri ardına açıklama yaparak festivalin organizasyonunu yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turan Bektaşoğlu hedef gösterildi Yapılan paylaşımlarda, Turhan Bektaşoğlu’nun sahneye çıkması beklenen Samet Piyaleoğlu’nun kolundan tutarak sahneye çıması istenmesine tepki gösterildi.

Sosyal medyada tepkilerin çoğalması üzerine Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Samet Piyaleoğlu’nun hocası Cevdet Bayraktar araya girerek Samet Piyaleoğlu ile Turhan Bektaşoğlu’nu bir araya getirerek olayı tatlıya bağlamak için çaba harcadı.

Resmi Hesaptan Özür Dilenmesi Bardağı Taşırdı.

Tatışmayı sona erdirmek için çaba harcayan Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar, Akçaabat Belediyesi önünde Samet Piyaleoğlu ve Turhan Bektaşoğlu’nun yanına alarak belediye binası önünde fotoğraf çektirdi. Çekilen fotoğraf, Akçaabat Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarının yanı sıra, Cevdet Bayraktar da kendi sosyal medya hesabından paylaşıldı. Yapılan paylaşımda Samet Piyaleoğlu’ndan özür dilendiği gibi bundan sonra da her türlü destek verileceği ifade edildi. Resmi hesaptan yapılan “Özür Dileriz” ifadesi kısa süre sonra değiştirilerek ifadeden kaldırıldı.

Yapılan paylaşımda başta belediye içerisinde ve kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı. Akçaabat Belediye’sinin yapılan açıklama ile hem suçlu duruma hem de küçük düşürüldüğü yorumları yapıldı. Ayrıca yapılan açıklama ile belediyenin kendi personeline sahip çıkamadığı ve Turhan Bektaşoğlu’nun suçlu gibi gösterilmesinin büyük hata olduğu vurgulandı.

Akçaabat Yenihaber Gazetesi Olayı Manşetten okuyucularına duyururken “143 Yıllık Ayıp” ifadesini kullandı.

Gazetede yer alan haber ise şu şekilde;

akcaabat-gazetesi.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler