Faiz Kararından geri dönülsün!

Faiz Kararından geri dönülsün!

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf kredilerine yapılan artışın geri alınmasını istedi.

 

Başkan Sivrikaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halk Bankası tarafından esnaf ve sanatkarlarımıza kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemeleri halk bankası genel müdürlüğünce faiz güncelleme uygulamasıyla kademeli olarak 10-15 puan arttırılmıştır.

Bu uygulama esnafımızın üstüne ağır bir yük getireceğinden kabul edilir bir durum değildir.

Esnaflarımız kredi kefalet kooperatiflerinden kredi çekerken gelirinin giderinin hesabını ona göre yapıp uygun maaliyetli devlet destekli diyerek kredilerini kullanmışlardır. Çünkü bin yıllık maziye sahip olan esnaf camiası geçmişi ahilikten gelen devletine milletine bağlı her zamanda her şartlarda devletinin yanında olan bu camia alınan bu faiz kararıyla incitilmiştir. Oysa anayasamızda ‘devlet esnaf ve sanatkarlarını koruyucu ve destekleyici tedbirler alır’ hükmünün aksine bu karar esnafımızı ve sanatkarlarımızı zora sokacaktır.

Esnaf ve sanatkarlarımız çekilen kredilerle işini geliştirip ayakta kalmaya çalışmıştır. oysa şimdi bu faiz artışı esnaflarımızı gerçekten sıkıntıya düşürecektir. Siz devleti idare eden devlet büyüklerimizden esnafımızın adına talep ediyoruz,esnafımız hangi şartlarda kredisini çekmişse kredisini aynı eski faiz oranına döndürmenizi ve bundan sonraki çekilen kredilerde de bu faiz uygulamanızı talep ediyoruz.

Devletin omurgasını, can damarını temsil eden esnaf camiası gücendirilmesin mağdur edilmesin ezdirilmesin her şeye rağmen esnafımızın ayağa kaldırılması lazım esnaf ayağa kalktığında Türkiye ayağa kalkacaktır.

Sayın devlet büyüklerimizden bu kararın tekrardan gözden geçirilmesi ve esnaflarımızın mağdur edilmesinin önüne geçilmesini esnaf camiası olarak talep etmekteyiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler