Eski Okullar Hayat Buluyor

Eski Okullar Hayat Buluyor

Eski Okullar Hayat Buluyor

Akçaabat Belediyesi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde hayata geçirilen proje, Trabzon’da ilk olma özelliğine sahip olma özelliğine sahip.

 

Proje okulu olarak Mersin Mahallesi’nde bulunan atıl durumdaki okulun tadilatı, iç ve dış donanımı Akçaabat Belediyesi tarafından yapılıyor. Tadilatı tamamlandığında Köy Yaşam Merkezi okulu  anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, bilim ve tasarım atölyeleri gibi ihtiyaçlara göre yeniden kullanıma açılacak.

 

Akçaabat Mersin Mahallesi’nde  ‘Toprak Ana Köy Yaşam Merkezi’ adı ile kullanıma açılacak olan okulun hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Köy Yaşam Merkezleri Projesi Türkiye’nin dört bir tarafında hayata geçiriliyor. Bu proje ile çocuklarımız doğayla iç içe zaman geçirebilecekler. Hem doğayı hem de okulda bulunan ekipmanları aktif ve yaratıcı bir şekilde kullanabilecekler. Çocuklar, her şeyi deneyimleyerek öğrenmenin keyfine varacaklar. Mersin Mahalle’mizde işlevselliğini kaybetmiş binayı Köy Yaşam Merkezi’ne çevirmek için gereken tadilatları yapıyoruz. Ayrıca okulun bahçesine ahşap tavuk kümesi, köpek kulübesi, oyun grupları, kamelyalar, temsili su kuyusu, peyzaj saksıları gibi ekipmanlar yerleştirdik. . Toprak Ana Köy Yaşam Merkezi’ndeki çalışmaları yakinen takip ediyorum. Geleceğe tam donanımlı bireylerin yetişmesine büyük katkısı olacak olan bu proje beni çok heyecanlandırıyor. Böylesine değerli projeyi hayata geçirmek için çaba sarf eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlıklara, proje ortağımız Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu projeyle birlikte eğitim sadece okullarla sınırlı kalmayıp yaşamın her alanına yayılmış oluyor” Dedi.

akcaabat-eski-okullar-hayat-buluyor.jpgakcaabat-eski-okullar-hayat-buluyor2-001.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler