Emekli Çiftçi Tepkili

Emekli Çiftçi Tepkili

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Eyüpoğlu, emekli çiftçilerin üretimdeki katkılarına rağmen bu ayrıcalıktan mahrumiyetinin haksızlık olduğunu dile getirdi.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, gece gündüz çalışan emekli çiftçilerin devlet tarafından verilen ikramiyeden muaf tutulmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti.

 

Eyüpoğlu, emekli çiftçilerin üretimdeki katkılarına rağmen bu ayrıcalıktan mahrumiyetinin haksızlık olduğunu dile getirdi.

 

Eyüpoğlu, yaptığı açıklamada, “Tüm zorluklara rağmen üretmek için gece gündüz çalışan elleri öpülesi emekli çiftçilerin verilen ikramiyeden muaf tutulması emekli çiftçileri çok üzmüştür. Ürettikleri malı satmak için mecburen çiftçi kayıt sistemine kayıt yapmışlardır. Hatta devletten herhangi bir tarımsal destek almadığı halde eski ÇKS kaydı olanlarda bu kapsama alınmıştır. Unutulmamalıdır ki çiftçi üretmezse Türkiye aç kalır, çiftçiyi hor gören gıdayı zor görür. Bu uygulama yanlıştır ve bu yanlışlıktan bir an önce vazgeçmeli ve verilen ikramiyeden emekli çiftçilerde faydalanmalıdır.” dedi.

 

Eyüpoğlu, emekli çiftçilerin hak ettiklerini göremediklerini vurgulayarak, bu haksızlığın bir an önce ortadan kaldırılması çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler