Ekim "O Binayı Yıkacağız"

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yıkılarak dere yatağının üzerinin açılacağını açıkladı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yıkılarak  dere yatağının üzerinin açılacağını açıkladı. Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni binasına taşınmasının ardından ne olacak sorularının sorulduğu dere yatağı üzerindeki eski binanın ne olacağı sorucu cevabını buldu. Binada incelemelerde bulunan Başkan Osman Nuri Ekim, binanın yıkılarak dere yatağının ortaya çıkartılacağını ve şehre deniz rüzgarının ulaşmasını sağlayacaklarını açıkladı. Akçaabat Ajans’a özel açıklamalarda bulunan Başkan Ekim “Bu bina hepimizin bildiği gibi dere yatağı üzerine kuruldu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün buradan taşınmasıyla boş kaldı ve bizim için bir fırsat doğdu.  Binayı yıkarak dere yatağının üzerini temizlemiş olacağız. Bu sayede şehre deniz havasının ulaşmasını sağlayacağız. Bu bölgeye bir proje dahilinde yıkımı gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Proje ile dere yatağının hemen kenarında bulunan Merkez İlkokulu’nun da belediye tarafından devralınacağını ifade eden Başkan Ekim “Burada bizim bir projemiz var. Merkez İlkokulunu 200 metre yukarıya taşıyacağız.  Buradaki tarihi binayı müze yapacağız. Okul binasının yerinde geniş bir alan oluşmuş olacak. Müzesi ve dere yatağının açılmasıyla, bu bölge bir nefes almış olacak. Bu alan yoğun yapılaşmanın olduğu ve ticaretin yüksek olduğu bir bölge.  Bu bölgeyi yeniden düzenleyin, trafo binasının yer altına alınıp veya köşk tipi bina yapılıp bu bölge güzel bir görünüme kavuşacaktır. Bunları zaman içerisinde gerçekleştiririz diye umut ediyorum” dedi.

osman-nuri-ekim-eski-milli-egitim-binasi.jpg
Başkan Ekim, Milli Eğitim Müdürü Tarık Akgün ile birlikte boşaltılan eski binada incelemelerde bulundu.
osman-nuri-ekim-eski-milli-egitim-binasi1.jpgosman-nuri-ekim-eski-milli-egitim-binasi2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler