Ekim Meclisi Bilgilendirdi

Ekim Meclisi Bilgilendirdi

Ekim Meclisi Bilgilendirdi.

Akçaabat Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlığında başladı

Pulathane ve Çevre yolunda son durumu açıkladı

 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, belediye meclisi toplantısında Güney Çevre Yolu ve Pulathane Bulvarı’nda son durumu açıkladı. Güney Çevre Yolu için yakın zamanda kurumlar arası bir toplantı gerçekleştirileceğini açıklayan Başkan Ekim, Pulathane Bulvarı için de kavşaklarda kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

 

Akçaabat Belediye Meclisi’nin Kasım ayı birinci oturumu Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Ekim, gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce ilçede devam eden projeler hakkında meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu. Güney Çevre Yolu için yakın zamanda kurumlar arası bir toplantı gerçekleştirileceğini açıklayan Başkan Ekim, Pulathane Bulvarı için de kavşaklarda kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

ÇEVRE YOLU İÇİN TOPLANACAKLAR

Güney Çevre yolu için yakın bir zamanda toplantı olacağını söyleyen Başkan Ekim, “Güney Çevre Yoluyla ilgili proje çalışması devam ediyor. Hat belli, güzergah belli oldu. Güzergahta detay çalışmaları yapılıyor. İzlediğim kadarıyla yüklenici gelip gidiyor. Yakın tarihte de bu konuyla ilgili bir kurumlar arası bir toplantı olacağını biliyorum. Bu şekilde takip ederek ilerletiyoruz.”şeklinde konuştu.

CHP’li Meclis Üyesi Tuncay Demirci, Mecliste yaptığı konuşmada Başkan Ekim’e teşekkür ederek bazı sorular sordu. Demirci konuşmasında “Öncelikle Akçaabat’ta düzenlediğiniz “1921-2021 Bir Asrın Sergisi” nedeniyle sizi ve ekibinize teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışmaya imza attılar. Ayrıca çiftçilerimize fidan yetiştirme projesi yaptınız bundan dolayı da teşekkür ediyorum” dedi. Meclis Üyesi Demirci, “Yaptığınız güzel işler için teşekkür ediyorum ama Akçakale’de denize yapılan sundurma hala duruyor. Bununla ilgili bir gelişme olmadı, yürüyüş yolunda bir gelişme olmadı, Tekel binası yerli yerinde duruyor ve onla ilgili bir gelişme olmadı, bununla ilgili de teessüflerimizi iletiyoruz. Ayrıca Güney çevre yolu ne durumdadır” dedi.

 

PULATHANE İÇİN KAMULAŞTIRMA DEVAM EDİYOR

Pulathane Bulvarında kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Başkan Ekim, “Pulathane bulvarıyla ilgili kavşaklarda kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Ancak Çolaklı Mahallesinde bu hafta çalışma yapmaları söz konusu olabilir. Bir değişiklik olmazsa bu hafta için müteahhitle konuşmuştuk. Oradaki hizmet kanallarıyla sanat yapılarını yapabilirler. Harmancıkta kamulaştırma sorunumuz var.”açıklamasında bulundu.

TEKEL BİNASI DEĞERLENDİRİLECEK

İlçede metruk halde bulunan Tekel binasıyla ilgili de açıklama yapan Ekim, binayı ilçe için avantajlı bir şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi. Ekim, “Bizim elimizde değerli bir bina var. Orayı güzel ve avantajlı bir şekilde değerlendirmeyi istiyoruz. Maliyeti gelir getirecek bir şekilde belediyemize bir değerlendirme yapmak istiyorum. Kiraya verdiğim zaman bir şeyler kazansın ilçe istiyorum."  dedi.

 

EROL GEDİKLİ ECZANE VE SAHİL DÜZENLEMESİNİ SORDU

İYİ Parti Meclis Üyesi Erol Gedikli, sahil düzenlemesini ve Fatih Parkı yanındaki eczane yerinin kamulaştırma sürecinin ne durumda olduğunu sordu.

 

O BİNA KAMULAŞTIRILACAK

Eczanenin olduğu binanın daha önce kamulaştırma kararı alınmıştı. Mülk sahipleri mahkemeye başvurdu. İlk mahkeme bizim aleyhimize karar verse de Danıştay bu kararı bozdu ve bizim lehimize karar verdi. Bu binayı kamulaştıracağımızı bina sahibine bildirdik. Burası kamulaştırılacak, ya bir gün önce ya da bir gün sonra, siz bilirisiniz. İsterseniz şimdi yıkalım isterseniz bekleyelim. Buna karar verecek olan sizlersiniz şeklinde mülk sahiplerine söyledik. Hukuki sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Belki de 6 ay içerisinde burayı kamulaştırıp yolun sahil yoluna bağlanmasını sağlayacağız” dedi.

Meclis toplantısında gündem dışı olarak, Akçaabat Belediyesi Oda Orkestrası'nın kurulmasının gündeme alınması kabul edildi.  Meclis gündeminde yer alan Akçaabat Belediyesinin 2022 yılı gelir tarifesinin görüşülmesi ise plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Akçaabat Ajans

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler