Ekim Gençlerle

Ekim Gençlerle

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Gençlik Buluşmaları kapsamında Akçaabat Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

GÜCÜMÜZÜ VE AZMİMİZİ GENÇLERDEN ALIYORUZ

 

Akçaabat Gençlik Buluşmaları kapsamında öğrencilerle sohbet eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, öğrencilik yıllarından başlayarak Belediye Başkanlığına kadar uzanan süreçteki kariyeri de dahil olmak üzere eğitim ve iş hayatından edindiği bilgi ve birikimlerini öğrencilere aktardı.

SİZLERLE OLMAYA SİZLERİ DİNLEMEYE GELDİK

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Fen Lisesi öğrencileri ile söyleşi programında konuşmasına kendini tanıtarak başladı. Sözlerine ‘Sizlerle olmaya sizleri dinlemeye geldik.’ Diyerek devam eden Başkan Ekim, “ Gençlerle ve öğrencilerle gerçekleştirdiğimiz sohbet programlarımıza okulların tatil olmasıyla ara vermiştik. Okulların açılmasıyla programlarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Biz sizlerle sohbet etmeyi, fikirlerimizi paylaşmayı, sizleri dinlemeyi ve birlikte yol haritası çizmeyi çok özledik. Sizlerle yaptığımız sohbetler neticesinde eminim ki bazılarımızın ufku daha da çok açılıyor; geleceğe daha da net kararlarla ilerliyor; daha emin adımlar atıyor. Her sohbetimde geleceğimizin gençlere emanet olduğunu, her biri birer cevher olan gençlerimizin geleceğimizi inşa edeceklerini önemle vurguluyorum. “ dedi.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuşmasına şöyle devam etti; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, çok büyük bir devlettir. Büyüklüğünü her zaman ve her yerde gerektiği gibi ispatlayan bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bizler, milli ve manevi değerlerimizi gözeterek ülkemizin gelişimine katkı sağlıyoruz. Geleceğin mimarları olan siz değerli gençler de milli ve manevi değerlerden, doğruluktan, dürüstlükten ve çalışkanlıktan ödün vermeden devletimize katkı sağlayan bireyler olacaksınız. Devletimiz ve milletimiz gücünü siz değerli gençlerden alıyor. Bu dünya düzeni içinde lider pozisyonda olmak için çalışalım, gayret edelim.”

ŞEHRİMİZDE KALİTELİ YAŞAMI ARTTIRMAYA GAYRET EDİYORUZ

Akçaabat Fen Lisesi öğrencilerine gençler için Akçaabat’a yapılan projelerden bahseden Başkan Ekim, projelerin odak noktasını gençlerin istek ve taleplerinin oluşturduğunu dile getirerek “Biz istiyoruz ki yaptığımız her projeye gençlerimiz de dahil olsun. Onların fikirleri, düşünceleri ve istekleri doğrultusunda yine onlara hitap eden, onların ihtiyaçlarını karşılayan projelerimiz olsun. Bu sebeple projelerimizin odak noktasını gençlerimiz oluşturuyor. Güzel ilçemiz Akçaabat’ımızda gençlerimizin yüksek istifade edebileceği Halk Kütüphanemiz var. Kütüphanenin çalışma saatlerinde revizyona gidilecek elbet. Konu ile ilgili görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Burada ders çalışan ya da kitap okuyan öğrencilerimize belirli aralıklarla sıcak çay, simit ikramında bulunacağız. Öğrencilerin verimli vakit geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Yine Akçaabatlı gençlerin çok seveceği Kesintisiz Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projemiz var.Akçaabat Merkezinde başlayarak Yaylacık-Söğütlü ve Yıldızlı Mahallemizin sonuna kadar devam edecek olan projemizde, kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolu, kafeteryalar, aktivite alanları, aqua park, amfi tiyatro, etkinlik sahaları gibi alanlar yer alacak. Projemiz hayat bulduğunda Akçaabat Sahilinin değeri katlanacak. Gençlerin, çocukların veya yetişkinlerin yürüyüş ve bisiklet yolunu sağlıklı ve hareketli yaşam için aktif kullanacağına inanıyorum. Yine bu güzergah üzerinde Spor Lisesi ve iki adet sentetik saha yapılıyor. Projenin planlandığı Akçaabat-Yaylacık-Söğütlü-Yıldızlı hattı  insanların sosyalleşip spor yapabileceği bir aks olacak. Proje çalışmalarının yanında şehirde doğalgaz, alt yapı, aydınlatma ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Şehrimizde yaşam kalitesini arttıracak çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Şehrimiz dışardan bakanların gıpta ettiği içinde yaşayanların keyif aldığı bir kent olacak.” İfadelerini kullandı.

TÜM İSTEK, ŞİKAYET VE TALEPLERİNİZ İÇİN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ

Akçaabat Belediyesi’ne her platformdan ulaşabilirsiniz diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Belediyemize gerek sosyal medya hesaplarımızdan gerekse 0552 465 6161 numaralı whatsapp hattımızdan ulaşarak görüşlerinizi, şikayetlerinizi, isteklerinizi ve taleplerinizi bildirebilirsiniz. Tüm birimlerimiz 7/24 vatandaşlarımızın hizmetindedir. Göreve geldiğim günden itibaren tüm ekibimle birlikte çözüm odaklı çalışmalar yapmaya ve daha yaşanılabilir bir kent oluşturmaya gayret ediyoruz. Yaptığımız her çalışmamızı bilimsel veriler ışığında yapıyoruz. Unutmayalım ki bilimsel veriler ışığında yapılan her çalışmanın neticesi kaçınılmaz olarak kaliteli işleri ortaya çıkarır.” Şeklinde konuştu.

Akçaabat Gençlik Buluşması programının son bölümünde Akçaabat Fen Lisesi öğrencileri tek tek söz alarak çalışmalar hakkındaki görüşlerini ve isteklerini dile getirdiler. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, gençleri can kulağıyla dinleyerek sorularını cevapladı.

6-2.jpg

7-1.jpg

4-2.jpg

3-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler