Ekim, Aşure Dağıttı

Ekim, Aşure Dağıttı

Akçaabat'ta Aşureler Ağızları Tatlandırdı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen Aşure Günü etkinliği kapsamında vatandaşlara aşure dağıttı.

Düzenlenen etkinliğe; Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Emre Akgün, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güngör, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazı sonrasında Akçaabat Fatih Parkı’nda gerçekleşen etkinlikle Osman Nuri Ekim, vatandaşlara tek tek aşure dağıttı. Paylaşmanın ve dayanışmanın perçinlendiği bir gün olduğunu belirten Başkan Ekim, “İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzurunu yaşıyoruz. Muharrem ayı paylaşmanın, birlik ve beraberlik içinde olmanın hatırlandığı değerli zaman dilimlerimizden biridir. Muharrem ayı hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma gibi toplumsal bağlarımızı ve bizleri birbirimize bağlayan önemli günlerdendir. Bu ayın en önemli simgelerinden biri olan aşure de berekettir, paylaşmaktır. Bu ayda birbirimize ikram ettiğimiz aşureler, birlik ve beraberliğimizin en güzel nişanesidir. Muharrem ayının özünü iyi anlamak, özüne layık bir şekilde idrak etmek gerekiyor. Bu vesileyle, Hicri yılbaşı ve Muharrem ayının tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve esenlik getirmesini temenni ediyor; birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının güçlenmesine vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Muharrem ayı münasebetiyle dağıtılan aşurelere, vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

asureler-agizlari-tatlandirdi-jpg1.jpg

asureler-agizlari-tatlandirdi-2.jpg

asureler-agizlari-tatlandirdi-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler