Düzköy Kavşağı Mağdur Ediyor

Düzköy Kavşağı Mağdur Ediyor

Düzköy Kavşağı’na Navigasyon bile çözüm değil..

 

Akçaabat-Düzköy, ulaşımında hayati bir önem taşıyan Akçaabat Düzköy  kavşağındaki geçici çözüm bölge esnafı ile halkı mağdur ediyor..

Kavşağa kalıcı bir çözüm bulunamayınca Düzköy yolu kavşağındaki esnaf ve halk sonunda isyan etti. Bölge esnafı valilik makamına, konunun çözümü için müracaatta bulundu. İmza kampanyası ile sorunlarını dile getiren esnaf, artık bir kalıcı çözüm bulunsun istedi. Bölge esnaflarından Ethem Öztürk, yolun bölgenin turizm potansiyeline dikkat çekerek, kavşaktaki düzenlemenin geçici olduğu sözü verildiğini belirtti, çözüm için şu ana kadar bir adım atılmamış olmasından dert yandı.. Valilik Makamına 100’den fazla ima ile verilen dilekçede şunlar belirtildi;

“Düzköy kavşağı iki yıl kapalı tutuldu. Çözüm bulunamadı. Yaklaşık 200 bin kişiye hitap eden Akçaabat-Düzköy ve Tonya güzergahındaki esnaf mağdurdur. Ve mağduriyetleri devam etmektedir. Navigasyon bile burada çözüm değildir. Trabzon Üniversitesi kavşağından Nihat Usta Kavşağına oradan Akçaabat Düzköy kavşağına  oradan Düzköy yolu Dörtyol kavşağına olan hatta ticaret ve turizm sektörü her anlamda mağdur olmuştur. Ayrıca yolun uzunluğu arttığında akaryakıt israfı da artmıştır. Pandemi sürecinin zorlu ve sıkıntılı geçmesi,tam bu süreç düzeldi derken Haçkalı Baba kavşağında geçici çözüm, mağduriyetimizi arttırmıştır. Bir an önce Düzköy  kavşağında kesin çözüm bekliyoruz..”

Yaylacık Düzköy kavşağındaki geçici çözümün kalıcı şekle dönüştürülmesi için ilgililer her türlü sözü vermesine rağmen, kimsenin konu ile ilgilenmemesi, bölge halkını  ciddi şekilde mağdur etti. Dün toplu halde, esnaf valilik makamına dilekçesini verdi. Yol güzergahında da valilik makamına verilen dilekçe, toplu halde  okunarak, seslendirildi..

Esnaf ve bölge halkı iler ki günlerde, yol kesme eylemi de yapabileceklerin belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Haberler