Destek Sürüyor

Destek Sürüyor

Depremin ilk günlerinden itibaren Belediyenin ekip ve ekipmanlarını bölgeleye sevk eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, devam eden çalışmalara eşlik etmek, inceleme ve istişarelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş- Elbistan’a gitti.

 

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 7.7 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından ivedilikle harekete geçen ve tüm imkanlarını depremzede vatandaşlarımız için seferber eden Akçaabat Belediyesi, 13 araç ve  42kişilik bir ekiple deprem bölgesinde çalışmalara destek verdi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine giderek Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile birlikte incelemelerde bulunup devam eden süreçlerle ilgili istişarelerde bulundu.

Başkan Ekim’in incelemeleri doğrultusunda depremin ardından Kahramanmaraş-Elbistan bölgesindeki hafriyatın kaldırılması noktasında araçlara ihtiyaç olduğu tespit edildi. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in talimatları neticesinde Akçaabat’tan 2 adet büyük kamyon deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Ülkenin dört bir yanından acil ihtiyaç malzemeleri yardımının akın akın gönderildiği deprem bölgelerinde mevsimsel zorluklar nedeniyle soba ve yakacak malzemelerin de acil ihtiyaç olduğunu özellikle vurgulayan Başkan Ekim, yola çıkan 2 adet büyük kamyonun; odun, çadır sobası ve varil şeklinde sobalarla doldurulması talimatını verdi.

VAR GÜCÜMÜZLE DEPREMZEDE YURTTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Depremin ilk günlerinden itibaren büyük bir gayret ve çalışmayla depremzede yurttaşların acil ihtiyaçlarına cevap veren, bölgeye ekip, iş makineleri ve hayırseverlerin yardımlarıyla ihtiyaç malzemeleriyle doldurulmuş tırlar yönlendiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, deprem bölgesinde yaptığı incelemelerden sonra duygu ve düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti; “Ülkemizi ve milletimizi yasa boğan ve tarihin en şiddetli depremlerinden biri olan 7,7 büyüklüğündeki depremde, depremin yaşandığı ilk günden itibaren deprem bölgelerine 13 adet iş makinesi, 42 kişiden oluşan profesyonel ekip ve 153 adet dolu araç yönlendirdik. Bölgeye gönderdiğimiz ekibimiz arama kurtarma çalışmalarına katılarak hayatını kaybeden 26 vatandaşımızı ve yaşamını devam ettiren 6 vatandaşımızı enkaz altından çıkardı. Bugüne kadar 1700 depremzede yurttaşımız şehrimize geldi. Şehrimize gelen depremzede yurttaşlarımızın barınma, gıda ve kıyafet gibi pek çok ihtiyaçlarını yine hayırsever vatandaşlarımızla birlikte karşıladık. Şimdi ise deprem bölgelerinde devam eden çalışmaları yerinde incelemek ve istişarelerde bulunmak için depremin merkez üssündeyim. Burada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ile birlikte depremzede yurttaşlarımızın yanında oluyor, onların ihtiyaç ve talepleriniz bizzat kendilerinden dinliyoruz. Tüm dünyanın ve ülkemizin kalbi de aklı da deprem bölgelerinde. Olağanüstü çalışmalara tanık oluyoruz. Bizleri derin bir yasa boğan bu büyük afette kaybettiğimiz canlara Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Ayrıca gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm arama kurtarma ekiplerimize, varını yokunu depremzedelerin yaralarını sarmak için gönderen gönlü büyük milletimize ve gereken tüm çalışmaları ilk günden itibaren yürüten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlarımıza, milletvekillerimize, bürokratlarımıza, gönüllü vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese can-i gönülden teşekkür ediyor; şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”

akcaabat-deprem-bolgesinde.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler