Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı

Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı

Akçaabat’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.

AKÇAABAT’TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU YAŞANDI

Akçaabat’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet'in ilanının 99. yıl dönümü kapsamında ilk olarak Akçaabat Kaymakamlığında düzenlenen programda Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tebrikleri kabul ettiler.

Tebrikat töreninin ardından Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, Akçaabat protokolünün önde gelen isimleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve temsilcileri, Muhtarlar, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıldönümü kutlama etkinlikleri Akçaabat Belediyesi önünde gerçekleştirildi.  Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tören geçişine katılanların ve halkın Cumhuriyet Bayramını kutladılar. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez yaptı. Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hizmet etmiş tüm devlet büyüklerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kıymetini biliyoruz. Muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolculuğumuz hızla devam ediyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç olmadığı kadar güçlü ve yarınlara emin adımlarla ilerliyor. Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğe emanet etmiştir. Gençlerimize güveniyoruz ve bizim yaptıklarımızdan daha büyük işler yapabileceklerine de gönülden inanıyoruz. “

Günün anlam ve önemi ile ilgili duygularını dile getiren Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı hayırla yad ediyorum.  Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz her zaman tüm gücüyle çalışacaktır.Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz şunu iyi bilmelidir; büyük fedakarlıklarla, kan ve gözyaşı dökerek, ölüm-kalım mücadeleleri verilerek kurulan Cumhuriyetimizin temellerinde, binlerce şehidin, binlerce gazinin hakkı vardır. Dün Atalarımızın savunduğu o haklarını gelecekte de gençlerimiz kanı ve canı pahasına savunacaktır. Cumhuriyetin tüm kuşakları, bu görevin bilinci içinde, kendilerine bırakılan emaneti daima koruyacaklardır.Cumhuriyetimizin kazanımları asla vazgeçemeyeceğimiz değerlerimizdir.Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.  Bizleri aydınlık yarınlara taşıyan Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, tüm hemşehrilerimi selam ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine uygun şiirler okundu, Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince mini bir konser verildi, Akçaabat belediyesi erkek folklor ekibi tarafından folkor gösterisi yapıldı, Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Akçaabat Belediyesi Spor Kulübü tarafından hazırlanan spor gösterileri sunuldu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıldönümü kutlama etkinlikleri program sonunda tüm grupların tören geçişi ile sona erdi.

akcaabatta-cumhuriyet-bayrami-coskusu-yasandi-22.jpg

akcaabatta-cumhuriyet-bayrami-coskusu-yasandi-7.jpg

akcaabatta-cumhuriyet-bayrami-coskusu-yasandi-2.jpg

akcaabatta-cumhuriyet-bayrami-coskusu-yasandi-15.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler