ÇKS Başvuruları Başladı

ÇKS Başvuruları Başladı

Her yıl yenileniyor, destekleme ona bağlı ÇKS başvuruları başladı

2023 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları alınmaya başlandı. Akçaabat Ziraat Odası’ndan yapılan açıklamada, üreticilerin destekleme alabilmeleri için geçerliliği bir yıl olan ÇKS belgelerini yenilemelerinin, bunun için de Ziraat Odası Üyeliklerinin aktif olmasının şart olduğu bildirildi.

 

e-Devletten de başvuru alınacak

31 Aralık’ta sona erecek ÇKS kayıtlarının her yıl olduğu gibi Tarım Müdürlüklerince yapılabileceği gibi yeni yayımlanan ÇKS yönetmeliğince e-devlet üzerinden de başvuruların alınabildiğinin vurgulandığı açıklamada, başvuru esnasında “Ziraat Odasına kayıtlı aktif üyeyim” seçeneğinin mutlaka işaretlenmesi gerektiğinin altı çizildi. Çiftçilerin uyarıldığı açıklamada şöyle denildi:

 

Pasif olan yararlanamayacak

“Çiftçi eğer bağlı olduğu Odaya başvurup çiftçiliğe devam ettiğini beyan etmez ve bilgilerini güncellemezse pasif duruma düşecektir. Pasif konuma düşenler destekleme alamayacaktır.

Güncelleme yapmayan üyeler pasife çekilerek İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirilecektir. Mağdur olmamanız için 31 Aralık 2022 tarihi öncesinde Odamıza gelerek bilgilerinizi güncelleyiniz.

Ürününüz bol kazançlarınız bereketli olsun.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler