Çevre Yolu İhalesi Yıl Sonunda

Çevre Yolu İhalesi Yıl Sonunda

Çevre Yolu İhalesi Yıl Sonunda

AK PARTİ Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yapılan toplantının ayrıntılarını anlattı. Cora, “Akçaabat Güney Çevre Yolu 2021 sonunda ihaleye çıkacak. Ayrıca Sayın Bakanımıza Araklı-Dağbaşı ile Tonya-Kürtün yolunun ihale edilmesi talebimizi ilettik.” dedi.  

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yapılan toplantının ardından Güney Çevre Yolu Akçaabat Geçişi ile ilgili müjde verdi. Proje ihalesinin bitmek üzere olduğunu kaydeden Milletvekili Cora, 2021 yılı sonu itibariyle de yapım ihalesine çıkmaya hazırlanıldığını müjdeledi. İlk olarak görüşmenin detayları hakkında bilgi veren Milletvekili Cora, “Ulaştırma Bakanımızla, Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar İlçe Başkanımız Selahaddin Çebi’nin olduğu ortamda ilimizle ilgili ulaştırma alanına ilişkin taleplerimizi yineledik. Karayolları Genel Müdürümüz Abdülkadir Uraloğlu’nun da bulunduğu ortamda Güney Çevre Yolu’nun önemini bir kez daha dile getirdik. Özellikle yaz aylarında trafik sıkışıklığını, mevcut yolların talepleri karşılamadığını dikkate alarak Güney Çevre Yolu’nun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha dile getirdik. Aynı şekilde ilçelerimizde devam eden projelerle ilgili gördüğümüz izlenimleri paylaştık. Hem Araklı-Dağbaşı yolunun hem de Tonya-Kürtün yolunun ihale edilmesiyle ilgili talebimizi yineledik.” ifadelerini kullandı.

2021 YILI SONU YAPIM İHALESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Güney Çevre Yolu’yla ilgili bir gelişme olup olmadığına dair soru üzerine Milletvekili Cora, “Akçaabat’ta özellikle trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak için hem Akçaabat’ın bir geçiş yolu hem de Trabzon Güney Çevre Yolu’nun ilk etabını o bölgeden başlatacak bir proje ihalesi yapıldı. Proje tamamlanmak üzere. Zannedersem 2021 yılının sonlarında veya 2022 yılının başlarında yapım ihalesinin gerçekleşme aşamasına geleceğini öngörüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Kaynak:günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler