Bu Sergi Kaçmaz

Bu Sergi Kaçmaz

Akçaabat Belediyesi son dönemde yaptığı kültürel faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. "1921-2021 Bir Asrın Sergisi", büyük beğeni topladı.

 

Akçaabat Belediyesi son dönemde yaptığı kültürel faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. "1921-2021 Bir Asrın Sergisi", büyük beğeni topladı.

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Cumhuriyetin 98. Yılı ve 2021 İstiklal Marşı Yılı dolayısıyla, ülkemizin çeşitli yörelerinden ressamların çizdiği eserlerin yer aldığı "1921-2021 Bir Asrın Sergisi" Akçaabat Hamam Çimeni Çarşısı Sergi Salonu’nda törenle açıldı.

Açılışta konuşan Akçaabat belediye başkanı Osman Nuri Ekim, “Çok güzel bir çalışma oldu, sanatçılarımız tebrik ediyorum ve sanatseverleri sergimizi gezmeye davet ediyorum" dedi.

 

Başkan Ekim, "Ankara'dan, İstanbul'dan, Antalya'dan, Bursa'dan ve Trabzon'dan sanatçılarımız katıldı. İstiklal Marşı'nı okuduğumuzda içerisindeki mısralar ve kıtaları anlattıkları bir sergi oluştu. Bu duyguları tuvallerine işlediler. 18 eser ve 2 heykel bulunuyor. Çok güzel bir çalışma oldu, sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Sanatseverleri bu sergimizi ve öğrencilerimizi sergimizi gezmeye davet ediyorum." dedi.

Başkan Ekim "Sergimizi Cumhurbaşkanlığımızda da sergilemek istiyoruz. Bu sergi insanlara İstiklal Marşı'nın nasıl ve ne şekilde yazıldığını bir nebze anlatmış oluyor. Güzel resimler ortaya çıktı. İstiklal Marşı'nda hissettiklerini tuvallere aktardı” dedi.

"1921-2021 Bir Asrın Sergisi” Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. DR. Raif Kalyoncu ve ressam Ekrem Kutlu küratörlüğünde gerçekleşen seriye; Birsen Çeken, Bilal Yazıcı, Ceyhan Murathanoğlu, Durmuş Ali Akça,  Ekrem Kutlu, Erkin Keskin, Gülay Birben, Gültekin Akengin, Hüseyin Elmas, İrfan Bilgin, Kadir Şişginoğlu, Kemal Topçu, Kenan Demir, Raif Kalyoncu, Rauf Tuncer, Serdar Yılmaz, S. Suphi Ertuğrul, Şakir Şeyhoğlu, Turhan Ekici ve  Yasemin Kalyoncu eserleriyle katıldı.

akcaabat-sergi.jpgakcaabat-sergil.jpgserfi-akcaabat.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler