Borç Yapılandırması Yürürlüğe Girdi

Borç Yapılandırması Yürürlüğe Girdi

Vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun Resmi Gazete’ de yayımlandı.

 

Borçları olan vatandaşlar için yeni bir yapılandırma olanağı sağlayan yasa, Meclis’te kabul edilmesinin ardından yürürlüğe girdi. Pandemi sürecinde ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreçten geçen milyonlarca vatandaş; Vergi borçları, gecikme faizleri,  idari para cezalarını ve KYK borçlarını yapılandırabilecek.

30 Nisan tarihinden önceki kesinleşmiş borçların yapılandırılacağı düzenleme için 31 Ağustos’a kadar başvuru yapılması gerekecek. Yapılandırmanın ilk taksit ödemesi ise Eylül sonuna kadar gerçekleştirilecek.

Belediye Borçları da Yapılandırılacak

Borç yapılandırma düzenlemesi ile belediyelerin su, atık su ve katı atık ücretleri gibi aldığı bazı paylar ile büyükşehir belediyelerinin katı atık ücretleri ile su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeli alacakları da yapılandırılabilecek.

Motorlu Taşıtlar Vergisi de yapılandırılıyor

Motorlu taşıtlar vergisi, taşıta ilişkin idari para cezaları ile geçiş ücretinin en az yüzde 10’unun ödenmesi şartıyla taksit ödeme süresince fenni muayene izni verilecek.

Düzenleme getirilen Borç yapılandırma kanununda; İdari para cezaları, koronavirüs ile mücadele kapsamında verilen para cezaları,  tütün ve tütün ürünlerinin kullanımından kaynaklanan para cezaları kapsam dışında kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler