Bir Günde 90 Pozitif  Vaka

Bir Günde 90 Pozitif Vaka

Bir Günde 90 Pozitif Vaka

Bir günde 90 pozitif vakanın kayıtlara geçtiği ilçemizde...

DELTA VARYATI DURDURULAMIYOR

Yenikoronavirüsün ilçemizdeki yayılma hızına tek kelimeyle yetişilemiyor. Geçtiğimiz haftanın 800 olan pozitif vaka sayısı Pazartesi (dün) itibariyle 1.060’a yükselirken iyileşen sayısı da hesaba katıldığında ilçemiz için tablonun ne kadar vahim olduğu görülüyor. Haftaiçi bir günde 90 pozitif vakanın kayıtları geçmesi ilçemiz için tedbirlere uyumda açık bir zafiyet olduğunun da adeta ispatı gibi. Yetkililer ise hızlı vaka artışına adeta kulaklarını kapatmış durumda. Kolluk kuvvetlerini çok uzun zamandır sahada gören yok.

Personel de risk altında

Geçtiğimiz hafta da yatan hasta sayısı 30 olurken yeni eklenen ve taburcularla bu haftaya da aynı sayıda hasta ile girmiş oldu Haçkalıbaba Devlet Hastanesi. Hastane personeli de artık vakalardan payını almaya başladı, 2 sağlık memurunun da pozitif olduğu öğrenildi.

Aşı hızlandı

129 bin 200 kişinin en az bir doz aşı olduğu ilçemizde, vakalardaki hızlı artışın aşıya ilgiliyi de arttırdığı gözlendi. Bir haftada 11 bin kişinin aşı yaptırdığı ilçemizde bu rakamın 3 bin 500’ünü ilk kez aşı vurulanlar oluşturdu. İkinci doz aşı uygulanan kişi sayısı da geçtiğimiz haftaya göre 5 bin kişi arttı.

zel-halk-otobusu-jpg1-jpg1.jpg

Randevusuz aşı mümkün

İlçe Sağlık Müdürü Alper Kalkışım, aşı uygulamasına son derece önem verdiklerinin altını çizerek Ak Cami yanındaki Fatih Parkı’nda kurdukları istasyonda randevu şartı aranmaksızın kovid aşılama hizmetine devam ettiklerini kaydetti. Kalkışım, vatandaşların ilçemizdeki bütün sağlık kuruluşlarında olduğu gibi bu istasyonumuzdan da rahatlıkla aşıya ulaşabileceklerine işaret ederek kovid için maske, mesafe ve temizlik kadar aşının da son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

Eksiliyor ancak yeterli değil

İlçemizde yaklaşık 30 bin kişi ise halen aşı olmamakta direniyor. Gerçekleri gören de aşıya yönleniyor. Hedef nüfus içerisinde çift doz aşı uygulama oranı yüzde 55 olurken, bu rakam toplam nüfus baz alındığında yüzde 41’e karşılık geliyor. Sağlık çalışanları tüm iyi niyetleriyle gerek aşılama gerekse de filyasyon çalışmalarında özveriyle görevlerini yürütürken vatandaşların da sağlıkçılarımıza kolaylık sağlamalarının şart olduğu ifade ediliyor. Ağırlığını sağlıkçıların oluşturduğu, kronik hasta ve 50 yaş üzerinin de dahil olduğu hedef nüfusta 3. doz da şu ana kadar 11.500 kişiye uygulandı.

akcaabat-ta-asilama.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler