Bayburt'ta Trabzon Derneği

Bayburt'ta Trabzon Derneği

Başka ilin nüfusuna kayıtlı olup Bayburt’ta yaşayanlar arasında en fazla nüfusa sahip olan Trabzonlular Bayburt’ta dernek kurdu.

Bayburt’ta ilk kez başka bir şehre ait hemşehri derneği kuruldu.

Başka ilin nüfusuna kayıtlı olup Bayburt’ta yaşayanlar arasında en fazla nüfusa sahip olan Trabzonlular Bayburt’ta dernek kurdu. Trabzon Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ilk olağan genel kurul kongresini yaptı.  Gençosman Mahallesi Muteber Sokak’taki dernek merkezinde gerçekleşen kongreye, tek liste aday olarak girdi. 

BAŞKAN OSMAN BİRİNCİ OLDU

Yapılan seçimler sonucu dernek başkanlığına Akçaabatlı Osman Birinci seçilirken, yönetim kurulunda Osman Aksuoğlu, Murat Aydın, Ensar Yılmaz, Ekrem Değermenci; yedek yönetim kurulunda Tuncay Canoğlu, Ömer Tuna, Osman Can Kan, Erkan Erdem, Ogün Kadı seçildi.  Denetleme kurulu asil üyeliklere Gökhan Turgut Engin, Uğur Deniz, Çağatay Yılmaz, Mehmet Özdemir; yedek üyeliklere ise Mehmet Asan, Kazım Birinci, Serhat Yetim seçildi.  Dernek Başkanlığına seçilen Osman Birinci, kongre sonrasında yaptığı açıklamada, “Bayburt’ta yaşayan hemşerilerimizin beraberliğini tesis etmek, Trabzon kültürünü Bayburt’ta da yaşatmak amacıyla açtığımız derneğimiz zamanla yardımlaşma ve dayanışma konusunda önderlik etmek hedefindedir” dedi.  Bu anlamda Bayburt’ta ilk derneği kurmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen Birinci, “Bu aşamaya gelmemizde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tek liste olarak girdiğimiz genel kurulumuzda şahsıma, yönetim ve denetim kurullarımıza gösterdiğiniz güven ve verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederim. Trabzon Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz Bayburt'umuza hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

trabzon-dernegi-kongre-bayburt-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler