Başkan Ekim'den Kadınlar Günü mesajı

Başkan Ekim'den Kadınlar Günü mesajı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yayımladığı mesajla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yayımladığı mesajla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Başkan Ekim mesajında şunları ifade etti.

Başta aile olmak üzere toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Ülkemizde Medeni Kanun'un kabulü ve 1934 yılında seçme seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla kadınlarımız eşit statüye kavuşmuştur. Bu süreçte birçok kadınımız çabalarıyla ve başarılarıyla öncü ve örnek olmuşlardır.

Kadınlar, huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, Kadınlar iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunuyorlar.

Bu bağlamda, kadınların hayat şartlarının iyileştirilmesi, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, çalışma haklarının yaygınlaştırılması, toplumsal statülerinin güçlendirilmesi ve aile içi şiddet başta olmak üzere karşılaştıkları olumsuzlukların giderilmesi büyük önem taşımaktadır.

Bu konuda devletimizin yanı sıra, kadın örgütlerinin, diğer sivil toplum kuruluşlarının ve basın yayın organlarının gayretleri büyük önem taşımaktadır.

Bu vesileyle, Bu özel günde tüm kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin gösterildiği, güzel günler temenni ediyor; Şehrimiz, ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler