Başkan EKim Gençlerle

Başkan EKim Gençlerle

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim gençleri ihmal etmiyor.

 

7’den 70’e her kesimle bir araya gelen Başkan Osman Nuri Ekim İlçedeki lise ve üniversite öğrencileri ile buluşarak sohbet ediyor.

İlçede yapılan çalışmalar, devam eden ve planlanan projeler hakkında gençlere bilgiler aktaran Başkan Ekim gençlerin taleplerini ve Akçaabat’ta nelerin olması gerektiği yöndeki isteklerini de tek tek not ediyor.

Akçaabat’ta birçok okula giderek öğrencilerle buluşan Başkan Ekim bu kez gündüzünde Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi öğrencileri ile Erol Günaydın Sanat merkezinde buluşurken akşam saatlerinde ise Trabzon Üniversitesi’nde bulunan Fuat Sezgin Yurdu’nda kalan öğrencilerle buluştu.

Sabah seansında liseli gençlerle arkadaş edasıyla sohbet eden Başkan Osman Nuri Ekim ilçedeki çalışmalarla ilgili gençlere bilgiler aktardıktan sonra onlara bir dizi nasihatlerde bulundu. Bu buluşmalarımızın amacı sizleri dinlemek ve sizleri daha iyi anlayabilmek olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Gençler sizlere bir abi olarak, bir belediye başkanı olarak naçizane tavsiyelerim olacak.

Başarmaktan çalışmaktan üretmekten korkmayın. Hiçbir başarı tesadüf değildir. İyi niyetli, hedefe odaklanarak çalışırsanız başaramayacağınız hiçbir iş yoktur. Bakın bugün lisede okuyorsunuz. Önümüzdeki yıllar üniversitelere gideceksiniz. Şehrimizde iki tane üniversite var. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi. Buralardan her hafta teknoloji kulüplerinden öğrenciler gelip bizimle görüşüyorlar. Diyorlar ki “Başkanım biz üniversitenin falanca teknoloji kulübüyüz, biz insansız hava aracı yaptık. TEKNOFEST’e katılacağız. Ürünümüzü geliştirmek için bize destek olur musun? Bir başka ekip geliyor diyor ki Başkanım biz su altı dronu yaptık. Özellikleri şunlardır bize destek olur musun? Dün bir kulüp geldi elektrikli araç ürettiler. TEKNOFEST’teTürkiye birincisi oldular. Şimdi Fransa’daki yarışmaya katılacaklar bizden destek istediler. Bunları gördükçe diyorum ki geleceğimiz aydınlıktır.

Gençler bunların hepsi bizim çocuklarımız, buranın çocukları. Ama inandılar, çalıştılar ve başardılar. Yaşları sizlerden üç- dört yaş büyük. Sizin gibi bu sıralarda yetiştiler. Ben de şu anda sizin okuduğunuz okulda okudum. Ben de buranın çocuğuyum. Kayalar Mahallesi’nde doğdum büyüdüm. Sizin okulunuzun altındaki Pazarda bahçemizde ürettiğimiz ürünleri satarak büyüdük. Tütün tarlalarında çalıştık. Oralardan bu günlere geldik.

Size şunu söylüyorum. Geldiğiniz yeri unutmayın. Milli ve manevi duygularınızı ve Türk Kimliğinizi daima ön planda tutun.

Artık üreten bir Türkiye var arkadaşlar. Sizler sayesinde yakaladığımız bu ivmeyi arttırarak devam ettireceğiz. Yaşınız küçük o yüzden geçmişi bilemeyebilirsiniz. Ama şunu söylemek istiyorum günümüzü ve geleceğimizi çok iyi analiz edebilirsiniz. Bakın şimdi Türkiye olarak İnsansız hava aracımızı üretiyoruz, helikopterimizi, savaş gemimizi yerli otomobilimizi üretiyoruz. Doğalgazımızı çıkartıyoruz. Savunma sanayisinde, enerjide tarımda ve her alanda üreten bir ülke haline geldik. Kendi kendimize yeter durumdayız. Ama sizler bu bayrağı daha da yukarılara taşıyacağınıza ben inanıyorum.” Dedi.

Akşam saatlerinde Trabzon Üniversitesi Fuat Sezgin yurdundaki öğrencilerle hasbihal eden Başkan Ekim öğrencilerin istek ve taleplerini not ettikten sonra şehirdeki çalışmalardan gençlere bahsetti. Gençlere göre Akçaabat’ta ne olması gerektiğini, nelerin ihtiyaç olduğu gibi soruların cevaplarını arayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim programın sonunda çekilişle birlikte beş öğrenciye Trabzonspor forması hediye etti.

baskan-ekim-genclerle2.jpg

baskan-ekim-genclerlee.jpg

baskan-osman-nuri-ekim-genclerle.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler