Bak'tan Eleştiri

Bak'tan Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak, Akçaabat İnönü Caddesi’nin bitirilememesini eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak, Akçaabat İnönü Caddesi’nin bitirilememesini eleştirdi.

İlçe Başkanı Bak’ın açıklaması şu şekilde;

Bildiğiniz gibi geçen yıl Yaylacık Mahallemizden başlayarak doğalgaz için ana  sokaklar yarılmış ve boru hattı çekildikten sonra Akçaabat Belediyesi bu cadde ve sokakları geçici olarak düzenlemiş ve trafiğe açmıştı. Bu çalışma yapılalı neredeyse bir yıla yakın bir zaman olmasına rağmen Akçaabat Belediyesi öncelikle ana caddeleri yenileme işlemini zamanında yapmadığı gibi bekletmiş  tam da yaz döneminde esnaflarımızın iş yapacağı, para kazanabileceği yaz döneminin tam ortasına bırakmıştır. Bu konuyla ilgili esnaflarımızdan çok sayıda şikayetler gelince İl Başkanımız Ömer Hacısalihoğlu ve yönetici arkadaşlarımızla birlikte 26 Ağustos günü bu çalışmaları yerinde incelemiş hakikaten esnaflarımızın bu haklı şikayetine tanık olmuştuk. Toplamda aradan 40 gün gibi bir zaman geçmesine rağmen Ağanoğlu İlköğretim Okulu'nun önünde İnönü caddesinde başlayan çalışma halen daha aynı herde devam etmektedir. Şimdi buradan Akçaabat Belediye başkanı Sayın Osman Nuri Ekim'e vatandaşlarımızın da cevap beklediği soruları soruyorum. Sayın başkan İnönü caddesi bu şehrin ana caddesidir. Bu caddenin yapımını neden bu kadar beklettiniz? Neden bir türlü bitirilemiyor? Esnafımız mağdur, esnafımız perişan neden bu çalışmayı esnafımızın iş yapacağı döneme bıraktınız? Bu yapım işlerini kimlere verdiniz, neden bu kadar yavaş ilerliyor? Yoksa bu işleri tanıdık birilerinin taşeronlarına mı verdiniz ki kimse ses çıkaramıyor? Bu esnafın, bu insanların mağduriyeti sizleri hiç rahatsız etmiyor mu? Bakın Sayın Başkan zaman geçti geldi okullar açıldı. Burada merkezin iki tane büyük okulu var ve bu okullara giden çocuklarımız var. Bu çocukların okuluna rahatça, sağ salim gidip gelmesi bu şehri yöneten sizlerin sorumluluğunda değil mi? Bu planlamaları kimler yapacak? Elbetteki bunları sizler düşüneceksiniz sayın başkan. Okul servisleri okullara yanaşmıyor ve çocukları olur olmaz sağlıksız koşullarda bırakmak ve almak zorunda kalıyor. Olası bir kaza durumunda ki "Allah Korusun" insan düşünmek bile istemiyor. Öğrencilerimiz sınıflarında eğitim görürken iş makinelerinin çıkardığı seslerle onların dikkatinin dağılması ve bu gürültülerle nasıl ders çalışacaklar sizlere soruyorum. Caddeler kapalı insanlar evlerine, işlerine gidip gelmekte sıkıntı yaşıyor.

Hep söylüyoruz yine de söylemeye devam edeceğiz. Akçaabat sahipsiz, Akçaabat ilgisiz. Bu şehir her geçen gün yaşanmaz bir hal alıyor ama belli ki sizler bunu çok da önemsemiyorsunuz Sayın Başkan.

Güzel bir söz vardır. "Sorunun Kaynağı Olanlar Asla Çözüm Üretemezler" Maalesef durum bundan ibaret Kıymetli Akçaabatlılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler