Altıntepe'den Müjde

Altıntepe'den Müjde

Altıntepe "Akçaabat Önemli Bir Yatırımı Daha Kazandı"

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat için önemli bir yatırımın başlayacağının müjdesini verdi. 81 milyona ihale edilen Şinik Trafo Merkezi’nin Akçaabat’ta enerji kesintilerini bitirileceği ifade etti.

Altıntepe yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Söz verdiğimiz yatırımları ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz. Başta ilçemiz olmak üzere Trabzon Bölgesi’nin önemli bir eksiğini giderecek olan trafo merkezi, ihale edildi. 81 milyon liraya ihale edilen 154 kV Trafo Merkezi, Şinik OSB’de kurulacak.

 “Müjdeler olsun. Artık bölgemizde voltaj düşüklüğü sona erecek. Bunu sağlayacak trafo merkezimiz, yüksek düzeyde güvenilirlik sağlayacak yeni teknolojilerle tasarlanan güvenli GİS (Gaz İzoleli Şalt) sistemi kullanılarak tesis edilecek. TEİAŞ ihale aşamasını tamamladı. Yüksek gerilimi orta gerilime indirici merkez olarak işlev görecek olan trafo merkezi hiç abartısız bölgemizin en az 100 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek yeterlikte olacak. Çalışma tamamlandığında, Dağıtım Merkezi güçlendirilerek tüm bölgeye hizmet verecek seviyeye yükseltilecek.

Halkımıza elektrikle ilgili sorunlarını en kısa zamanda sonlandıracağımıza dair söz vermiştik. Bu sözümüzü de tutmuş olmaktan gurur duyuyoruz. Başta Kıymetli Cumhurbaşkanımız olmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih DÖNMEZ’E, projeyi baştan sona takip eden, işin hızlanması ve yer bulma aşamasında araziye kadar çıkarak her aşamasında yer alan Trabzon Milletvekilimiz Dr. Adnan GÜNNAR ile katkı sunan Trabzon Milletvekillerimiz Muhammet BALTA, Bahar AYVAZOĞLU ve Salih CORA’ya, İl Başkanımız Dr. Sezgin MUMCU ile Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri EKİM’e şahsım, İlçe Teşkilatımız ve Akçaabat halkı adına minnet duygularımızla teşekkür ediyorum. Bu müjdeyi vermekten onur duyuyorum. Halkımız yeni vereceğimiz müjdeleri duymaya hazır olsun. Akçaabat bize, biz Akçaabat’a emanetiz.”

Başta Akçaabat ilçe merkezi ve mahallelerini besleyecek olan 81 milyona ihale edilen trafo merkezinin Trabzon Bölgesi için son derece önemli olduğuna işaret eden enerji uzmanları, 3 Haziran’da sözleşmesi imzalanan işin, 630 günde bitirilmesinin hedeflendiğini kaydettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Haberler