Ali Balta'dan Çok Özel Açıklamalar

Ali Balta'dan Çok Özel Açıklamalar

“Akçaabat’ımızı köftede sağlanan birlik kurtaracak. Akçaabat’ımızı ancak her alanda sağlayacağımız işbirliği markalaştırabilir. Buna çok ihtiyacımız var.”

“Akçaabat’ımızı köftede sağlanan birlik kurtaracak. Akçaabat’ımızı ancak her alanda sağlayacağımız işbirliği markalaştırabilir. Buna çok ihtiyacımız var.”

Akçaabat İlim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü (AKİK) Başkanı Ali BALTA, “ Akçaabat’ımız için Merkezi ve Yerel Yönetim, Siyasi Partiler, Özel Sektör, STK’lar, Üniversiteler, Sanatçılar tüm kesimler bir araya gelerek; her konuda işbirliği yapmalı ” dedi. Ali BALTA, “ Etkin bir tanıtımla sağlanacak markalaşma Akçaabat’ı merak uyandıran bir yer haline getirecek, turizmin yanı sıra paydaş sektörleri de canlandıracak, sanayi ve ticaret faaliyetlerini artıracaktır. Bunun içinde Akçaabat köftesinde sağlanan birlik gibi“ etkin bir markalaşma stratejisi ” ile “ marka kent ” olma sürecine ivme ve coşku kazandıracak çalışmaların ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir.” dedi. BALTA, yaptığı açıklamada, şehirlerin ki biz Akçaabat’ımızı bir şehir olarak görüyoruz, ülkelerindeki ve dünyadaki tanınırlıkları ve imajının, kalkınma ve refah için gerekli kaynak ve yatırımları çekebilmede önemli bir unsur olduğunu belirtti. Bizim 2023 yılı için “ Akçaabat Tanıtım Stratejisi ”,“ Marka Kent Eylem Plan’larını oluşturmamız, bu doğrultuda Akçaabat’a yönelik çalışmaları hızlandırmamız gerektiğini bildirdi.

Şinikteki Organize Sanayi Bölgesi ile sanayileşme yolunda önemli bir adım atıldığını farklı yatırımların da yapıldığını söyleyen BALTA, nüfusu ve ekonomik göstergeleriyle Trabzon’un en büyük ilçesi olan Akçaabat’ımızın imalat sanayi, enerji üretimi, dış ticaret, teknopark, büyük – küçük sanayi bölgeleri, endüstri bölgeleri, üniversite eğitimi ve turizmde gerekli hamleyi henüz yapamadığını ve sahip olduğu potansiyeli yeterince kullanamadığını dile getirdi. BALTA, Akçaabat’ımızın markalaşma stratejisini somutlaştırmaya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, “Merkezi yönetim öncülüğünde yerel yönetimler, özel sektör temsilcileri, STK’lar, üniversiteler ve ilgili tüm kesimler bir araya gelerek; işbirliği yapmalıdır ” dedi. Akçaabat’ın markalaşma stratejisi ekseninin ortak akılla belirlenmesi gerektiğini ifade eden BALTA, bu konuda kısa vadede “eğitim”, “turizm” olgusunun, ön plana çıkarılabileceğini özel üniversitelerin ve turizm için dış yatırımcıların Akçaabat’ta yatırım yapmalarının bu süreci hızlandıracağını sahili kısmen yok edilse de deniz ve yaylalarımızın güzelliği, tarihi, siyasi ve bürokratik güç, konaklama kapasitesi, ulaşım ağlarının merkezinde bulunuşu gibi özellikleriyle öne çıkacağını vurguladı. BALTA, turizmde  “ Marka Kent Akçaabat ” imajının, ayrıca kongre turizmi ve uluslararası nitelikte alışveriş festivalleri ve belediyemizce gerçekleştirilen yaz eğlence tanıtım festivalleri  gibi etkinliklerle de desteklenebileceğine işaret etti.  Marka şehir olmak için Akçaabat’ı  öne çıkaracak farklılıkların belirlenmesi, şehrin doğru seçilmiş logo ve sloganlara sahip olması gerektiğini belirten BALTA, etkin dış tanıtımla sağlanacak markalaşmanın Akçaabat’ı merak uyandıran bir yer haline getireceğini, turizmin yanı sıra paydaş sektörleri canlandıracağını, sanayi ve ticaret, eğitim, yatırım, ihracat faaliyetlerini artıracağını anlattı.

 

BALTA, Akçaabat’ımızda var olan basın yayın faaliyetleri, devlet desteği de sağlanarak güçlendirilmeli tanıtım etkinliklerinde aktif kullanılmalı maddi yönden güçlendirilmelidir.” dedi. AKİK olarak somut çalışma ve projeleriyle ilgili ise; Akçaabat Belediyemizin çalışmalarını genelde olumlu buluyor geçmişten gelen ve büyükşehir olmanın beraberinde getirdiği ve biriktirdiği sıkıntıları da göz önünde bulundurmak  zorundayız. Ancak 2023 profiline ulaşmada kaynak teşkil edecek şu somut çalışmaları da önermek istiyoruz. Dedi. Ortamahalle, Akçakale ve Yıldızlı Sera gölündeki tarihi ve ekolojik turizmle ilgili çalışmaları olumlu buluyoruz. Kentsel dönüşüm projeleriyle Akçaabat’ımızın özellikle arka güney bölümü yeniden imara açılabilir, yeni kentleşme projeleri hazırlanabilir, kıyı kesimde ve trafik yoğunluğuna mahkum olan okullarımız güneyde yeniden daha modern olarak yapılabilir, böylece güneyde sağlanacak canlılık sayesinde şehir merkezindeki demografik yapıyı iç kesimlere kaydırarak şehrin yoğunluğu hafifletilebilir. Yani yeni şehir projelerine ihtiyaç var. Eminim ki belediye başkanımız bu sıkıntıları görüyordur bu çalışma konusuyla ilgili projeleri de vardır. Tüm kesimleriyle Akçaabat, Belediye Başkanımıza destek olmalı vizyoner projelerle ve siyasi destekle Belediyemiz güçlendirilmelidir.” dedi. Terkedilen tekel binasının turizme kazandırılması gerektiğini söyleyen BALTA; İlçemiz için ticari önemi olan, belediyemizin malvarlığı envanterindeki eski tekel binasının kurumsal olarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesiyle turizme hizmet amaçlı hizmet verebileceğini Öğretmenevi Yönetiminin bunu üstlenebileceğini Turizm Otelcilik Lisemizinde hizmet alanında destek verebileceğini söyledi. Bu şekilde terk edilen binanın yeniden hizmet verebileceğini, istihdam ve paydaş sektörlere de katkı sağlayacağını belirtti

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının ilk dönemlerinde önemli yatırımlar Akçaabat’ımıza kazandırılmıştır. Bu yatırımlar mutlaka artarak devam ettirilmeli Akçaabat’ta  sanayileşme sürecini yavaşlatan sorunlar devletimizin desteğiyle çözümlenmelidir. Hiç ayrım gözetmeksizin tüm siyasilerimizin ortak  çalışmaları ve  kamu kaynaklarının harekete geçirilmesi marifetiyle  aşağıda belirtilen yatırımları gerçekleştirmesi, Akçaabat’ımızda sanayileşme sürecini hızlandıracak ve bu şehrin milli ekonomiye katkısını arttıracaktır:

“ Üniversitelerimizle sanayi çevrelerinin buluşması fikir proje ve uygulama paylaşımının daha üst düzeyde ve sürekli gerçekleştirmeleri sağlanmalı   bu konuda yasal bir prosedür oluşturularak  kurul ve komisyonlarla bu çalışmalara işlerlik kazandırılmalı, üniversite öğretim üyeleri, araştırmacılar mali açıdan desteklenerek güçlendirilmelidirler. Böylece  Üniversitemizle Sanayi kesimi arasındaki işbirliği ve bilgi paylaşımını daha da artırabilir, sanayide  teori ile pratiği birleştirebiliriz. Akçaabat’ımızda Bilim Parkı, Tekno-Kent kurularak ARGE, İnovasyon, teknoloji transferi  çalışmalarıylaBilim Parkı veTekno-Kent kalite geliştirme ve yenilik yapma merkezi haline getirilmelidir. Özel okullar ve özel üniversitelerin kurulumu için belediyemizce arsa üretimleri gerçekleştirilmeli, teşvikler sağlanmalı bürokrasi azaltılmalıdır. Doğa dostu yeşil enerji kaynakları üretim merkezleri (güneş enerjisi vb.) kurulması hibe proje ve kamu kaynakları kullanılarak sağlanmalıdır.

Akçaabat’ımızın  eğitim, sağlık ,sanayi ve ticaret merkezi olduğu gibi bir turizm merkezi haline gelmesi temel hedefimiz olmalıdır. Demir yoluyla Akçaabat’tan  Samsun ,Erzurum, Ankara ve İstanbul’a ulaşılmasının sağlanmasına öncelik verilmeli, hızlı tren kazandırılmalıdır. Akçaabat’ımızda Serbest Ticaret Bölgesi oluşturulmalı Akçaabat  Limanı büyütülerek , Trabzon  için iç ve yurtdışı ihracatı için deniz yoluyla dünyaya açılma kapısı haline getirilmelidir. Akçaabat’ta  Savunma Sanayi alanında da kamu yatırımları yapılması sağlanmalı Akçaabat’ımız sanayisi ile ülkemizin savunma ihtiyaçlarının bir kısmını karşılayacak bir merkez olma imkan ve teknolojiye sahip bir sanayi şehri olmalıdır. Akçaabat’ta arazileri büyütme şansımız olmadığı için ancak katma değer yaratacak projelerle tarımı geliştirebiliriz. Katma değer yaratarak aynı araziden daha fazla ve daha kaliteli mahsul alabiliriz. Özellikle kırsalda ve hayvancılık alanında kendi kendine yetebilme, verimliliği ve kaliteyi arttırma konularında aile tipi işletmelerin büyütülmesi sağlanmalıdır.Yurt dışında çalışan Türk işçilerinin tasarruflarını Akçaabat’ımızda yatırıma yönlendirmeli ve yabancı sermaye girişinin artmasını sağlamalıyız. İşletmelerimizin rekabet gücünü artırmaya yönelik katma değer yaratacak yeni projeler geliştirmeliyiz. Böylece dış ticaret girdisinin artırılması sağlamalıyız.

Bütün bunlar için bürokraside, serbest piyasada ve  üniversitelerde yetişmiş Akçaabatlıların, ilimiz, ülkemiz dışındaki derneklerin, sanayicilerin, iş adamlarının projektörlerini Akçaabat’a çevirmeleri sağlanmalı  arsa üretimi ve teşvikler belediyemiz bakanlıklar nezdinde  gerçekleştirilmelidir. Tüm bunlar için ise  iş adamlarımız tarafından “Akçaabat Tanıtma, Araştırma ve Dış Ticaret A.Ş.” kurulmalı ve kamu tarafından desteklenmelidir. Akçaabatlılar uluslararası piyasada rekabet etme gücünü ortaklaşa geliştirmelidir. Etkin bir tanıtımla sağlanacak markalaşma Akçaabat’ımızımerak uyandıran bir yer haline getirecek, turizmin yanı sıra paydaş sektörleri de canlandıracak, sanayi ve ticaret faaliyetlerini artıracaktır.

Hangi parti ve ideolojik görüş sahibi olduğuna bakılmaksızın büyüklerimiz ve yöneticilerimiz bir araya gelebilmeli şahsi sıkıntılar, siyasi çekişmeler terkedilmeli Akçaabatlılık olgusu etrafında birlik sağlanmalıdır. Bürokraside yükselme imkanı olan Akçaabatlı yöneticilerimizin önü açılmalı bürokraside yer alan Akçaabatlıların harcanmasına müsaade edilmemelidir. Merkez ve taşra bürokrasisinde yer alan Akçaabatlı yöneticilerimizden yine hizmet amaçlı azami ölçüde istifade edilmelidir. “Her Akçaabatlı bir değerdir” sloganı bırakılarak “Akçaabat’a hizmet eden her birey değerlidir” düşüncesi benimsenmeli sosyolojik ve psikolojik üstünlük sağlanmalıdır.” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum