Akçahasat Başlıyor

Akçahasat Başlıyor

Akçahasat Başlıyor

AKÇAABAT’TA AKÇAHASAT İÇİN KOLLAR SIVANDI

Akçaabat’taki istihdama katkıda bulunmak ve çiftçimize destek olmak amacı ile çiftçiler tarafından yetiştirilen tarım ürünlerinin işleneceği, paketleneceği, depolanacağı ve satışının yapılacağı AKÇAHASAT Tesisinin yapımı için geri sayım başladı.

Özellikle bölgedeki çiftçiye birçok imkan sağlayacak ve kadın istihdamına katkı sunacak olan AKÇAHASAT Tesisinin merkezi, Akçaabat Belediyesi’ne ait daha önce Fen İşleri Müdürlüğü’nün hizmet verdiği Akçaabat iskelesinin yanındaki bina olacak. Akçaabat Belediyesi tarafından daha önce AKÇAHASAT Projesinde kullanılacak makinelerin tedariki için ihale yapılmıştı. Şimdi de hizmet binasının tesise dönüştürülmesi adına bakım, onarım ve tadilat işi için ihale süreci başladı.

Eski Fen İşleri Müdürlüğü binasının tesise dönüştürülmesi ihalesi, 5 Ağustos 2022 Cuma günü saat 10.00’da Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da desteğiyle yapılacak olan tesis, özellikle kadın istihdamı konusunda önemli bir adım olacak. İlçeye ekonomik girdi sağlayacak olan tesiste ilk etapta 15 kişi iş imkânı bulacak. Ayrıca yılda 750 üretici çiftçinin ürünleri burada satılacak.

Bu tesisin haricinde ilçe genelinde belirlenecek 5 noktada satış büfeleri oluşturulacak. Tescil ettirilen AKÇAHASAT markası ile; çilek, kivi, armut, karayemiş, üzüm, incir, Trabzon hurması, aronya, mısır, mandalina ve zeytin gibi her coğrafyada yetişmeyen ancak Akçaabat’ta ılıman iklim sebebiyle yetişebilen ürünler yetiştirilecek.

Vizyon Projelerimizi Somut Verilerle Sunuyoruz

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ”Yapmış olduğumuz projeleri ilgili bakanlık ve kurumların desteğiyle hayata geçiriyoruz. AKÇAHASAT Projemizii de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği halinde yapıyoruz. ‘AKÇAHASAT’ projemiz şehrimize hem istihdam hem de ekonomik anlamda büyük katkıda bulunacak olan bir proje. Çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri AKÇAHASAT Tesisimizde depolayabilecek, kurutabilecek, satışını yapabilecek. Ayrıca yine çiftçilerimiz isterlerse ürünlerini AKÇAHASAT Markasına dahil edebilecekler.Biz hem belediye olarak hem de ilçe olarak üretime çok önem veriyoruz ve imkanlarımız ölçüsünde destekliyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde de tarımda kadınların emeği ve payı yadsınamayacak kadar fazladır. Bu sebeple tesisimizde özellikle kadın istihdamına yer vermeyi planlıyoruz. AKÇAHASAT Tesisimizin tadilatı5 Ağustos 2022 tarihinde ihale edilecek. İhale işleminden sonra tesisin bakım, onarım ve tadilat işi başlayacak. Bu çalışmalar belirlenen süre içerisinde tamamlanacak. Böylece tesisimiz faale hale gelecek. AKÇAHASAT Tesisinin oluşturulmasında Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız olmak üzere destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler