Akçaabat'ta Özel Bireylere Tam Donanımlı Okul

Akçaabat'ta Özel Bireylere Tam Donanımlı Okul

Trabzon Valiliği, Akçaabat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile öğrenim çağının dışına çıkmış özel gereksinimli bireyler için tam donanımlı eğitim merkezinin açılışı yapıldı.

AKÇAABAT’TA ÖZEL BİREYLERE TAM DONANIMLI OKUL

Trabzon Valiliği, Akçaabat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile öğrenim çağının dışına çıkmış özel gereksinimli bireyler için tam donanımlı eğitim merkezinin açılışı yapıldı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası içerisinde açılışı yapılanAkçaabat Yıldızlı Toki Özel Gereksinimli Bireyler İçin Eğitim Merkezi’nin açılış programına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Akıl, okul müdürleri, özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİMİZ BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ

Yıldızlı Toki Özel Gereksinimli Bireyler İçin Eğitim Merkezi’nin açılış programında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Hepinizin bildiği üzere özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin eğitim süreçleri büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle eğitimde fırsat eşitliği ilkesine göre eşit koşullarda eğitim hakkına sahip olmaları gereken özel eğitime muhtaç bireyler için söz konusu koşulların sağlanması noktasında oldukça titiz davranıyoruz.” Dedi.

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASINDA AÇILIŞI YAPMAK İSTEDİK

“Öncelikli hedefimiz, Akçaabat Belediyesi olarak özel gereksinimli bireylerin yapabilirliklerini en üst düzeye çıkararak kendilerine yeterli, topluma adapte olmuş, üretken bireyler olmalarına katkı sağlamaktır.” Diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, sözlerine şöyle devam etti; “ Özel gereksinimli bireyler için imkanlarımız ölçüsünde destek verdiğimiz eğitim merkezimizin açılışını Engelliler Haftası’nda yaparak, tam donanımlı ve en özel eğitim merkezimizi her biri birbirinden değerli özel yavrularımıza armağan ettik. Eğitim Merkezimiz, geçmiş dönemde TOKİ Sosyal Konutu olarak kullanılıyordu. Binanın tadilatı Belediyemiz tarafından yaptırıldı. Okulun masa sandalye gibi materyal ve tefrişatları ise Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından temin edildi.”

TAM DONANIMLI EĞİTİM MERKEZİ’NDE NELER VAR?

 Fiziki şartların en üst düzeyde planlandığı Yıldızlı Toki Özel Gereksinimli Bireyler İçin yapılan Eğitim Merkezi’nde özel gereksinimli bireyler için neler olduğunu anlatan Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Merkezimizde derslikler, fizyoterapi salonları, hobi atölyeleri yer alıyor. Bu merkezdeöğrenim çağının dışına çıkmış özel gereksinimli bireyler hobilerine ve düzeylerine göre eğitim alıp zaman geçirebilecekler. Özel durumlarına göre gün boyu ya da belirli saatler içerisinde burada alanında uzaman öğretmenlerle birlikte eğitim alabilecekler. Düşünün ki evinde engelli çocuğu ile yalnız yaşayan bir anne var. Anne çocuğunu kimseye bırakamıyor ve günlük işleri için dışarıya çıkamıyor. Burada görevli servisler annenin o çocuğunu evinden alıp buraya getiriyor. Burada ehem eğitim görüyor hem aktivite yapıyor ve anne de bu sayede gün içerisinde gönlü rahat bir şekilde günlük rutinlerini gerçekleştirebilecek.”

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim konuşmasının sonumda Özel Gereksinimli Bireyler için hazırlanan Eğitim Merkezi’nin hayata geçmesine katkı sağlayan

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez’e, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine, emeği geçene herkese kendisi ve Akçaabat adına teşekkür ederek şükranlarını sundu.

 

6-4.jpg

1-3-001.jpg

5-2-001.jpg

7-3-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler