Akçaabat'ta Bağımlılık Çalıştayı

Akçaabat'ta Bağımlılık Çalıştayı

Akçaabat'ta Bağımlılık Çalıştayı

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan Bağımlılık Çalıştayı, İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Çalıştaya; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Alper Kalkışım ve paydaş kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştay’ında duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ İlçe Sağlık Müdürlüğümüz koordinesinde düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele konulu programa hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada bağımlılıkla mücadele konusunda 4 konu ele alınacak. İlk Başlık madde bağımlılığı, ikincisi tütün yani sigara bağımlılığı, üçüncüsü alkol bağımlılığı dördüncüsü ise son zamanlarda sıkça duyduğumuz davranışsal bağımlılık. Baktığımızda bu dört maddenin hepsi ile mücadelenin başında eğitim ve öğretim geliyor. Biliyorsunuz eğitim okullardan önce ailelerde başlıyor. Anne babalar bu konuda çok duyarlı olmalı. Küçük yaştan itibaren çocuklarını bu konularda bilinçlendirmeli ve onları takip etmeli. Kimlerle arkadaşlık yapıyor, kimlerle konuşuyor, internette hangi oyunları oynuyor bunları kontrol etmeli. Uyuşturucu madde bağımlılığı dediğimiz sadece fiziksel olarak madde bağımlılığı değildir aslında. Bir de şu anda gençliğimizin bağımlı hale geldiği dijital eroin bağımlılığı olarak ifade edebileceğimiz bir de tablet ve telefon bağımlılığı ortaya çıktı. Eğer ilçemizde veya ailelerimizde bu tür sıkıntılar varsa ve giderek büyüyorsa, bağımlılıktan öte başka sıkıntılarımız var demektir. Bu sorunları ilk önce yöneticiler olarak bizler ve anne babalar olarak sizeler kendinizde aramalısınız. Elbette önleyici polisiye tedbirler, rehabilitasyona yönelik sosyal programlar, tedaviye yönelik sağlık hizmetleri önemlidir. Mutlaka en iyi şekilde bunlar verilmelidir. Ancak asıl mesele toplumumuzda bu tür kötü alışkanlıkların kök salabilmesine zemin hazırlayan iklimi ortadan kaldırmak olmalıdır. Bunun yolu da eğitimden, kültürden, medeniyet değerlerimizin yeni nesillere ve toplumun tamamına en iyi şekilde aktarılmasından geçiyor. Bu yüzden bizler belediye olarak bu konuda “Sanat Bütün Kötülüklerin Panzehridir” sloganı ile bütün halkımıza hitap edecek kültür sanat etkinlikleri düzenliyoruz. Yediden yetmişe her yaştan vatandaşımızın katılabileceği, tiyatro müzik konser yarışma gibi faaliyetlerle halkımıza kötülüklerin panzehrini sanatı aşılıyoruz. Akçaabat Belediyesi olarak spor faaliyetleri kapsamında futboldan voleybola, okçuluktan yüzmeye açtığımız kursların hepsi bir bakıma bu tür bağımlılıklarla mücadelenin bir parçası. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız sporla meşgul oldukça zararlı alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan uzak duruyorlar. Sosyalleşiyorlar ve stres atabiliyorlar. Aile bireyleri olarak ebeveynler de çocuklarına bu konularda telkinlerde bulunursalar, okullarımızdaki öğretmenler de bu konudaki eğitimlerini arttırırsalar ve emniyet güçleri de gerekli önlemleri alırsa topyekün bu mücadelede başarılı oluruz diyor herkese hayırlı günler diliyorum.” Dedi.

6-1.jpg1-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler