Akçaabatlı Sanatçı 4.Kişisel Sergisini Açtı

Akçaabatlı Sanatçı 4.Kişisel Sergisini Açtı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim üyesi Akçaabatlı Dr. İnci Bulut Kılıç’ın, 4. Kişisel sergisi olan “Bellek ve Mekan” Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde açıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Akçaabatlı Öğretim Üyesi Sanatçı 4. kişisel sergisini açtı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Dr. İnci Bulut Kılıç’ın, 4. Kişisel sergisi olan “Bellek ve Mekan” Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde açıldı. Açılışa Sıtkı Koçman Üniversitesinden akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Son beş yıllık çalışmalarında kent üzerine çalışmalar yapan sanatçı, 4. kişisel sergisi “Bellek ve Mekan 2” ile bu süreçten bir seçkiyi izleyiciyle buluşturuyor.

Sergi ile ilgili bir değerlendirme yapan Kılıç, “Belleği geçmişi zihinde saklama gücü olarak tanımlayabiliriz. Bellek ve mekân arasında ise çok sıkı bir ilişki vardır. Her mekân aynı zamanda bir bellektir. Geçmişin izleri mekâna kendine has bir doku kazandırır ve bu doku mekânın içinde bulunan insanı saran bir aura yaratır. Mekânın aurası insanı bazen tanıdık, bazen tarif edilemeyen birtakım duygulara sürükleyebilir. Çalışma sürecimde kent ve kentsel mekân üzerine yoğunlaştım. Çalışmalar bulunduğum farklı kentlerden belleğimde kalanların birer yansıması oldu ve kentlerin yığınlaşan, sıkışan, katmanlaşan dokuları öne çıktı. Çalışmalarımın çıkış noktasını kalabalık içinde insanı saran korku, tekinsizlik, yalnızlık, ıssızlık, melankoli gibi duygularla birlikte yığınları, sıkışıklığı, ışığıyla, gölgesiyle kent dokusunun plastik anlamda sunduğu heyecanların bir arada oluşu şeklinde ifade edebilirim” dedi.

Sanatseverlerin beğenisini toplayan sergi, 30 Ekim’e kadar açık bulunacak.

Özgeçmiş

1984 yılında Trabzon’da doğdu. 2002 yılında Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinden mezun oldu ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalında lisans eğitimine başladı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansa başladı. 2011 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde doktora eğitimine başladı ve 2015 yılında mezun oldu. Birçok karma sergi, sempozyum ve bienalde eserleri sergilenen sanatçı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Dr. Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

whatsapp-image-2022-10-25-at-20-32-30.jpeg

whatsapp-image-2022-10-25-at-20-32-30-1.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler