Akçaabat'ı Ankara'ya Taşıdık

Akçaabat'ı Ankara'ya Taşıdık

Her yıl düzenli olarak yapılan ancak pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen Ankara Trabzon Tanıtım Günleri, bu yıl 26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Her yıl düzenli olarak yapılan ancak pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen Ankara Trabzon Tanıtım Günleri, bu yıl 26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Trabzon Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü organizesinde düzenlenen Ankara Trabzon Günleri’ne; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, ilçe belediye başkanları, çok sayıda bürokrat ve vatandaşlar katıldı.

MEMLEKET HASRETİ ÇEKENLER STANDLARA AKIN ETTİ

Bu yıl 17.’si düzenlenen ve Trabzon’un tanıtımına büyük oranda katkıda bulunan geleneksel Trabzon Tanıtım Günleri yoğun ilgi görüyor. İki yıl Aranın ardından yapılan Ankara Trabzon Tanıtım Günleri’nde memleket hasreti çekenler, Trabzon’u ve Trabzon’un diğer ilçelerini merak edip tanımak isteyenler stantlara akın ettiler. Akçaabat’ın simgesi haline gelen Ortamahalle’yi devasa boyutlardaki minyatürüyle Ankara’ya taşıyan Akçaabat Belediyesi, standı ziyarete gelenlere Ortamahalle’nin tarihi dokusunda soluklanma imkânı sunuyor.

BU STANDTA YOK YOK

Her yıl büyük bir coşkuyla ve dört gün boyunca devam eden Ankara Trabzon Günleri’nde yerini alan Akçaabat Belediye, devasa boyutlarda ve oldukça gösterişli olan stantta, ziyarete gelenleri Akçaabat’a özel sabır ve sevgiyle kavrulan un helvası ikramıyla karşılıyor. Ortamahalle’nin tarihi dokusunda soluklanan Akçaabat sevdalılarına Akçaabat’ı karış karış tanıtan broşürler ve Trabzonspor şalları hediye ediyor.

Ankara Trabzon Günleri’nde Akçaabat Belediyesi standının olmazsa olmazı el emeği göz nuru el sanatları da ziyarete gelenlerin beğenisine sunuluyor.

TBMM BAŞKANI’NA ORTAMAHALLE EVİ ARMAĞAN EDİLDİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ankara Trabzon Günleri’nin açılışında Akçaabat Belediyesi standını ziyaret eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Akçaabat anısına minyatür Ortamahalle evi hediye etti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Akçaabat Belediyesi’nin Trabzon Günleri’ne kurduğu stantla, güler yüzlü ve samimi sohbetleriyle renk kattığını dile getirerek Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e ve emeği geçenlere  teşekkür etti.

ŞEHİTLERİMİZE SONSUZ MİNNET CE SAYGI DUYUYORUZ

Ankara Trabzon Tanıtım Günleri’nde duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bilindiği gibi Akçaabat Belediyesi standında kemençe, davul, zurna sesi susmaz horon durmaz. Bizim standımızda coşku da eğlence de hat safhada yaşanır. Kültür Sanat ve Turizm Şehri Akçaabat’ımızın adına yakışır hazırlık yaparak buradaki yerimizi aldık. Standımızı ziyaret eden gurbetçilerimizi Tarihi Ortamahalle temalı standımızda misafir ederek onlara çay, fındık ve un helvası ikram ederek memleket hasretlerini bir nebze dindirmek arzusundayız. Davul zurna sesini duyan herkesin içinde bir heyecan oluyor ve soluğu Akçaabat standında alıyor. Akçaabat’ın kültürünü, geleneğini, güzelliklerini misafirlerimize anlatarak İlçemizin tanıtımını en güzel şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Güzel ilçemiz Akçaabat’ımızı tanımak isteyen, memleket hasreti çeken herkesi standımıza bekliyoruz. Sıcak çayımız tadına doyum olmaz Akçaabat’a özel un helvamız, güler yüzlü ve içten sohbetimizle herkesi standımızda ağırlamaktan mutluluk duyarız.” Dedi.

akcaabati-ankaraya-tasidik-9.jpg

akcaabati-ankaraya-tasidik-10.jpg

akcaabati-ankaraya-tasidik-2.jpg

akcaabati-ankaraya-tasidik-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Haberler