Akçaabat Tek Yürek

Akçaabat Tek Yürek

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çok sayıda şehri vuran deprem nedeniyle, deprem bölgelerine yardım toplama ve yardımları tırlarla ulaştırma çalışmaları Akçaabat’ta olağanüstü bir hızla devam ediyor.

HAYDİ AKÇAABAT BİRLİKTE YURTTAŞLARIMIZIN YARALARINI SARALIM

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çok sayıda şehri vuran deprem nedeniyle, deprem bölgelerine yardım toplama ve yardımları tırlarla ulaştırma çalışmaları Akçaabat’ta olağanüstü bir hızla devam ediyor.

ÇOK SAYIDA TIR, YARDIM MALZEMESİ VE PERSONEL YOLA ÇIKTI

Deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere Akçaabat’tan bugüne kadar toplam 15 dolu tır, 8 küçük kamyon, 9 pikap ve 15 minibüs yola çıktı. Ayrıca deprem bölgelerine toplamda 8 teknik personel, 19 beden işçisi, 5 operatör, 3 ekskavatör, 1 kamyon, 2 kazıyıcı-yükleyici ve 1 pikap da gönderildi.

Yardım tırları, araçlar ve personeller; Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay illerine gönderildi.

Deprem bölgelerine gönderilen tırlara; su, ekmek, kuru, konserve ve ambalajlı gıda ürünleri (helva, şekeri tuz, bisküvi, kek, çikolata, gofret, un, süt, zeytin, peynir, reçel, makarna, bakliyatlar, tüketime hazır ürünler, vs.); battaniye, yatak, yorgan, mont, bot, ayakkabı, bere, eldiven, uyku tulumu, halı; medikal malzemeler, odun, kömür, tüp, tüplü ısıtıcı, jeneratör, çadır, konteyner, arama kurtarma malzemeleri; hasta bezi, ıslak mendil, çocuk bezi ve çocuk maması, kağıt havlu, temizlik ve hijyen ürünleri gibi acil ihtiyaç malzemeleri yüklendi. Bütün bunların yanı sıra deprem bölgelerinde acil ihtiyaçlar arasında olduğu bildirilen kefenler de üzülerek yardım tırlarının içerinde yer aldı.

DEPREM BÖLGELERİNDE EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN MALZEMELER NELERDİR?

Akçaabat Belediye Başkanlığından yapılan açıklamaya göre ülkenin her yerinden yardım malzemelerinin gönderildiği deprem bölgelerinde en çok kuru, konserve ve ambalajlı, tüketime hazır, pişirilmeden tüketilebilen ürünlere ihtiyaç var.

Akçaabat’taki yardım merkezlerinde yeterince kıyafet stoğunun oluşturulduğunun da altı çizilirken daha ziyade kışlık mont, bot, eldiven, yorgan, yatak, kadın-erkek-çocuk iç çamaşırlarının da hala zaruri ihtiyaçlar arasında olduğu belirtildi.

Ayrıca Akçaabat Belediyesi tarafından oluşturulan yardım merkezlerindeki malzemelerin ayrıştırılmasında ve tırlara yüklenmesinde gönüllü vatandaşlara da ihtiyaç olduğu vurgulandı.

AKÇAABAT HALKI YARDIM MERKEZLERİNE AKIN ETTİ

Akçaabat halkı, deprem bölgelerindeki yurttaşlara umut olabilmek için, genciyle yaşlısıyla; kadınıyla erkeğiyle; çocuğuyla Gençlik ve Spor Merkezi’nde, Söğütlü ulu Camii’nde ve Yıldızlı TOKİ İlkokulu’nda oluşturulan yardım merkezlerine akın etti.

Kimi beden gücüyle çalıştı, kimi çantalara neyi var neyi yoksa doldurup getirdi kimisi de elindeki tüm imkanlarını seferber etti. Akçaabat, umudun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin büyüklüğünü gösterdi; göstermeye de devam ediyor. Tüm dünya ve ülke gibi Akçaabat’ta yurttaşların yaralarını sarmaya çalışıyor.

DUALARIM DEPREMZEDE YURTTAŞLARIMLA

Deprem bölgelerine yardım malzemeleri, araç-gereç ve personel tedarikinde seferberlik ilan eden; tüm imkanlarını depremzede yurttaşların yaralarını sarmak için kullandığını dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Yüreklerimiz paramparça, üzgünüz. Yurttaşlarımıza merhem olmaya çalışıyoruz. Var gücümüzle gece gündüz yardım etmeye onlara umut olmaya gayret ediyoruz. Onlar için her an her saniye dua ediyoruz.Hemşehrilerimin kimisi sırtına yükleniyor yardım kolisini kimisi kucağında taşıyor. En ağır malzemeleri bile kol kuvvetiyle ulaştırıyorlar merkezlerimize. Ülkemizin baba yiğitleri nene hatunları, koca yürekli gençleri ve çocukları var. Onların gücüyle, desteğiyle ve dualarıyla ekiplerimizi ve araçlarımızı deprem bölgelerine yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın desteğiyle yardım merkezlerimizden bugüne kadar 15 tır, 8 küçük kamyon, 9 pikap ve 15 minibüs acil ihtiyaç malzemeleriyle dolu olarak yola çıktı; Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay illerine ulaştırılıyor. Deprem bölgelerindeki ekiplerimizle irtibata geçerek oralarda acil ihtiyaçların neler olduğunu belirliyoruz ve vatandaşlarımıza bu doğrultuda duyurularda bulunuyoruz; yardım merkezlerinde anonslar yapıyoruz, sosyal medya hesaplarımızdan paylaşımlarda bulunuyoruz ve telefon mesajları gönderiyoruz. Akçaabat halkı bu bilgilendirmeler ışığında gerekli malzemeleri tedarik edip merkezlerimize ulaştırıyor. Akçaabat Belediyesi adına ve kendi adıma tüm hemşehrilerime, maddi manevi yardımda bulunan herkese, elindengelen imkanları esirgemeden kullanan tüm dostlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Milletçe depremzede yurttaşlarımız için olağanüstü bir çalışma ve gayret gösteriyoruz. Milletçe üzgünüz, yastayız, kederliyiz. Lakin gün, birlik olma günüdür; gün ihtiyaçlıya yardım eli uzatma günüdür; gün kardeşlik günüdür; yaralarımızı sarma günüdür. Acımız yüreğimizde, gücümüz bedenimizde hep birlikte çalışma günüdür.” Şeklinde konuştu.

2-8.jpg

13-1.jpg

18-1.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler