Akçaabat Renklendi

Akçaabat Renklendi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat Belediyesi ve ROTA 61 Trabzon Motosiklet Derneği tarafından Trabzon Motosiklet Festivali Akçaabat’ta düzenlendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat Belediyesi ve ROTA 61 Trabzon Motosiklet Derneği tarafından Trabzon Motosiklet Festivali Akçaabat’ta düzenlendi.

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden bin motosikletçinin katıldığı ve 3 gün sürecek Motosiklet Festivali’ne Akçaabat Yaylacık sahilinden start verildi. Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in de motor kullandığı Motosiklet Festivali’nde kortej güzergahı ise şöyle; 1000 motorcu Akçaabat İnönü caddesinden şehre giriş yaparak Hamam Çimeni Kavşağından Trabzon istikametine doğru yol aldı. Trabzon Beşirli, Ayasofya, Tanjant, Baro kavşağından dönülüp Atatürk Alanı’ndan Gazipaşa Caddesi’ni takip ederek sahil güzergâhından tekrar Yaylacık sahiline dönüldü.

Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Yaylacık sahilindeki Yaylacık Çimeni’nde motosikletçilere çekilişle çeşitli hediyeler verildi. Cross gösterilerinin de yer aldığı festivalde ayrıca konserler, yöresel halk oyunları gösterileri, yarışmalar yapıldı; DJ performansı sergilendi.

Motosiklet Festivali Rota 61’in açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, Akçaabat Belediyemiz ve ROTA 61 Trabzon Motosiklet Derneği tarafından düzenlenen Trabzon Motosiklet Festivaline, Kültür Sanat ve Turizm Şehri Akçaabat’ımıza hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.Hepinizin malumu Akçaabat’ımızın, Trabzon’umuzun artık bir festival şehri olduğunu tüm dünya biliyor. Yılın 12 ayı 365 gün boyunca ilçemizde çeşitli festivaller ve etkinlikler yapıyoruz ve yapılan etkinlikleri destekliyoruz. Temmuz ayında 30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk oyunları Festivalimizi gerçekleştirdik. Ağustos ayında 9. Uluslararası Resim çalıştayımızı düzenledik. Yine ağustos ayının başında burada OFFROAD yarışlarını düzenledik. Şimdi ise yine büyük bir organizasyonla burada sizlerle birlikteyiz. Ülkemizin çeşitli illerinden gelen motosiklet tutkunu sporcularımız burada bizlere hünerlerini sergileyecekler. Ayrıca bu etkinliklerle de hem ilimizin hem de ilçemizin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Sadece bu etkinlik sayesinde yaklaşık 2000 yerli turist ilimize ve ilçemize geldi bizlerin misafiri oldu. Artık bu misafirlerimiz bizler için birer gönüllü turizm elçileridir. Gittiklerinde, memleketlerinde Akçaabat’ımızı Trabzon’umuzu inşallah güzellikleriyle anlatacaklar.  Bu vesileyle bu organizasyonun düzenlenmesinde ve tüm çalışmalarımızda bizlere destek olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na, Rota61 Trabzon Motosiklet Derneğine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

4-10.jpg

2-8.jpg

1-10.jpg

7-9.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler