Akçaabat Lisesi Öğrencilerinden Anlamlı Kitap
Akçaabat Lisesi Öğrencilerinden Anlamlı Kitap
Akçaabat’ta bir ilke imza atarak Çanakkale gezisini kitaplaştıran 17 Şubat Akçaabat Anadolu Lisesi’nden 18 öğrenci; okul müdürü Abdullah Gülay ve projeye öncülük eden İbrahim Türk ve rehber öğretmenler ile birlikte Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’i ziyaret ettiler.
Ziyaretlerinde öğrenciler, gezip görerek; Çanakkale ruhunu yaşadıklarını ifade ettiler. Projede yer alan gönüllü 18 öğrenci, vatanımızın her karış toprağı için canını veren kahraman Türk askerlerimizin vermiş olduğu mücadelenin en iyi anlatıldığı ve destanların yazıldığı Çanakkale’yi duygu yüklü bir şekilde gezdiklerini ve ardından bu duygularını da rehber öğretmenleri İbrahim Türk ve diğer danışman öğretmenleri eşliğinde kitaplaştırdıklarını belirttiler.
Genç yazarlara yol arkadaşlığı eden İbrahim öğretmen ise duygularını şöyle ifade etti. “Çanakkale’yi gezip kitaplaştırmak henüz bir fikirken Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in destekleri neticesinde bir projeye dönüştü. Okul öğrencilerimizle birlikte hayallerimizin hayata geçmesinde bizlere yardımcı oldu. Fahri hemşerimiz olan eski Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel de bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemedi. İlçemizdeki iş adamları da keza aynı şekilde projeye katkı sağladılar. Projemizi hayata geçirmemizde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Pırıl pırıl bir gençliğe sahip olduğumuzun kanıtıdır bu proje ve beraberinde yazılan kitap. Yeter ki gençlerimiz doğru yönlendirilsin. Kitabımızın ismi 17 Şubat’tan 18 Mart’a. Bu ismin hikayesi ise şöyle; Projemize katılan gönüllü 18 öğrencimizden kitap için bir isim bulmalarını istedik ve bunun için tek şartımız belirlenecek isimin 18 yazarın tamamının onaylaması oldu. Birçok öneri geldi fakat önerilen isimlerin hiç biri 18 yazarımız tarafından da aynı anda kabul edilmedi. Tabi ki projeye öncülük etmeye çalışan bir öğretmen olarak ben de isim düşünüyordum. Bir gün bir rüya gördüm ve rüyamda kitabın adını gökyüzüne yazılmış olarak gördüm. Daha önce bu rüyadan genç yazarlarımıza bahsetmiştim ancak gördüğüm ismi söylememiştim. Kitap ismi konusunda fikir birliği sağlanmayınca tekrar bu rüyadan ve bu sefer gördüğüm isimden bahsettim ve öneride bulundum. Genç yazarlarımız bu ismi çok sevdi ve kabul ettiler. Böylece kitabımızın ismi 17 Şubat’tan 18 Mart’a oldu. Bu isim bizim tarafımızdan verilen isim değil bize bu ismi verin denilen isimdir. Bu sebeple de çok kıymetlidir.”
18 Genç yazarın, 17 Şubat Okul Müdürü Abdullah Gülay’ın, projeye öncülük eden ve danışman öğretmenlerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Genç yazarlarımızın heyecanını gözlerinden okuyabiliyorum. Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale’nin gençlerimiz tarafından yerinde görülmesi, öğrenilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması her Tük genci için bir vazife niteliğindedir. Öğrencilerimizin, Çanakkale Savaşı'nın ruhunu anlayıp, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca verdikleri mücadeleyi yerinde görmeleri açısından bu gezinin çok anlamlı olduğuna inanıyorum. Çocuklarımız Çanakkale'de edindikleri bilgiyi hayatları boyunca unutmayacak ayrıca ülkemizin nasıl bir süreçten geçerek bu günlere geldiğini gelecek nesillere de kalıcı bir eserle aktaracaklar. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve destek veren herkesi gönülden tebrik ediyorum. Tüm Çanakkale şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. " dedi.
Ziyaretin ardından 17 Şubat Anadolu Lisesi öğrencilerinin yazdığı kitabı, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Ocak Ayı Meclis Toplantısında Meclis Üyelerine hediye etti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.