Akçaabat Kent Konseyi Toplandı

Akçaabat Kent Konseyi Toplandı

Akçaabat Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Akçaabat Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı,  Hamam Çimeni Çarşısı konferans salonunda gerçekleşti.

Divan Başkanlığını İsmail Topal 'ın  yürüttüğü genel kurula, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Başkanları ve kent konseyi üyeleri katıldı.

Akçaabat Kent Konseyi'nin Ağustos Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse yaptı. Köse konuşmasında,  Kent konseyinin yeni dönemde daha etkin rol alacağından ve yeni konseyler kurulacağını belirtti. 

Toplantıda söz alan Akçaabat Belediye Başkanı Ekim, “2019 yılı mahalli idareler genel seçimlerinden önce Akçaabatımız için önemli projelerimizden biri olan “ortak akılla çevremizi yönetmek” projesini uyguluyoruz. Göreve geldiğimizden günden itibaren Akçaabatımızın temel meselelerini, şehrin dinamiğiyle beraber çözme arayışı içinde olduk. Özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarımızla çok yakın çalışmalarımız oldu. Bu istişare sürecinde kent konseyi büyük önem arz etti. Kent konseyi görev süresince katkı sunmaya başladığı konu başlıkları oldu. Yıldızlı sahilde yapılması planlanan akıt su akıtma tesisini, Kent Konseyi üyeleri ile ortak fikir birliği doğrultusunda farklı bir bölgede yapılması için gayret gösterdik.” dedi.

“Akçaabat’ta sahiller bizimdir”

Akçaabat sahili için farklı planlarımız var diye sözlerini sürdüren Ekim, “Sahillerimiz bizimdir.  Sahilimizi koruyacağız ve sahilde planan yolu güneyden geçmesini sağlayacağız. Uygulama projesinin hazır olduğu proje inşallah önümüzdeki yıllarda ihale edildikten sonra Akçaabat’ın Güneyden geçecek bir çevre yoluna kavuşturacağız.” İfadelerini kullandı.

“Birlikte sağladık”

Ekim, Akçaabat’ın içinden çıkarmak istenilen bazı kurumlar var. Din Yüksek İktisat Okulu,  Trabzon Üniversitesi ile ilgili hep beraber aynı cümleleri kurarak bu kurumların şehir içinde kalmasını sağladık.” dedi.

Genel kurulda yapılan oylamada, mevcut başkan Mehmet Salih Köse, yeniden başkanlığa seçildi.

kent-konseyi-topland2.jpg

kent-konseyi-toplandi-jpg1.jpg

kent-konseyi-toplandi.jpg

kent-konseyi.jpg
Kent Konseyi listesi 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Haberler