Akçaabat Bayramlaştı

Akçaabat Bayramlaştı

Kurban Bayramı nedeniyle Akçaabat'ta bayramlaşma töreni yapıldı.

Kurban Bayramı nedeniyle Akçaabat'ta bayramlaşma töreni yapıldı.

Atatürk Parkı’nda yapılan bayramlaşma törenine; AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Bahar Ayvazoğlu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez.Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Naci Topsakal, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, önceki dönem Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ilçe protokolü,Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve yönetimi,  Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Akçaabat Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye Daire Amirleri, Muhtarlar,ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma programındaki konuşmasında; başta katılımcıların olmak üzere tüm Akçaabatlıların bayramlarını kutlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim;” Kurban Bayramı Vesilesiyle düzenlediğimiz Bayramlaşma törenine hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bizleri bir Kurban Bayramına daha kavuşturan Rabbimize şükürler olsun. Başta siz değerli Akçaabatlı hemşehrilerim olmak üzere Tüm İslam Âleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum. Birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en yoğun olarak yaşandığı Kurban Bayramımızın ilçemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab’ı Allah’tan Niyaz ediyorum.” Dedi

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Kurban Bayramı vesilesiyle hemşehrilerinden iki hususta önemli ricalarda bulundu. Başkan Ekim, “Öncelikle Kurban Bayramı vesilesiyle kesmiş olduğumuz kurbanları Rabbim kabul eylesin. Kesilen kurbanların artıklarını lütfen gelişigüzel sokaklara, çöp konteynerlerine veya açık ortamlara bırakmayalım. Kurban atıklarını uygun şekilde derin çukurlar açarak toprağa gömelim. Ekiplerimiz bayramda yoğun mesai programı ile çalışıyor. Uyarı yapmamıza rağmen çöp konteynerlerininiçi maalesef kurban atıklarıyla ağzına kadar dolu. Bunları yapanları lütfen ikaz edelim. Kurban ibadetimize zarar veren, Müslümana yakışmayan bu görüntülere lütfen mahal vermeyelim.Bir diğer uyarım ise araçları ile seyahat edecek vatandaşlarımız için. Araçlarıyla  yollara  çıkan  tüm  hemşerilerimden  dikkatli  olmalarını,  hız  sınırlarına  riayet etmelerini, emniyet kemerlerini takmalarını, uykusuz direksiyon başına geçmemelerini; trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum. Bayram sevincimizi matem havasına büründürmemek için, lütfen hepimiz üzerimize düşenleri yapalım. Bu  vesile  ile başta Akçaabatlı hemşehrilerim olmak üzere, siz değerli katılımcıların ve tüm İslam aleminin kurban bayramını bir kez daha kutluyor, rabbimden yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ise Kurban Bayramı’nın ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya barış sağlık ve huzur getirmesini temenni ederek herkesin bayramını tebrik etti.

Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Bahar Ayvazoğlu da Atatürk Parkı’nda yapılan Kurban Bayramı bayramlaşma töreninde başta Akçaabatlı vatandaşların olmak üzere tüm İslam Alemi’nin bayramını kutladı. Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Bayramlaşma töreninde şunları kaydetti; “Bizim için bu tür mübarek günler kardeşlik hukukunun geliştiği, yardımlaşma ve dayanışma maharetinin arttığı, paylaşma nimetinin bereketlendiği günlerdir. Mübarek günlerimizin her birini Hakkıyla idrak edebilmek önemlidir. Rabbim, hakkıyla kulluk edebilmeyi hepimize nasip eylesin. Bayram gününü sağlıklı, huzurlu geçirmenizi temenni eder; büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim. Tekrar Kurban Bayramımız mübarek olsun.”

Ak Parti Trabzon milletvekili Adnan Günnar ise birli ve beraberliğin, kardeşliğin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın arttığı bayram günlerinin önemine değinerek “ Türkiye, hür, bağımsız ve güçlü olarak geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Astatlarımızdan emanet bu toprakları İslam anlayışıyla koruyacağız. Birbirimize sarılacağız birbirimize güveneceğiz. Kurban Bayramı vesilesiyle kardeşlerimin gözlerinden büyüklerimin ellerinden öpüyor; bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

Akçaabat Belediyesi tarafından Atatürk Parkı’nda organize edilen Kurban Bayramı Bayramlaşma töreni; İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Erkan Bebek bayram duası etmesiyle ve misafirlere ikramların dağıtılmasıyla sona erdi.

akcaabat-kurban-bayrami-toplu-bayramlasma6.jpg

akcaabat-kurban-bayrami-toplu-bayramlasma3.jpg

akcaabat-kurban-bayrami-toplu-bayramlasma5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler