Akçaabat 15 Temmuz’da Tek Yürek

Akçaabat 15 Temmuz’da Tek Yürek

Akçaabat’ta 15 Temmuz Anma Programı Yapıldı

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminin 5. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Akçaabat’ta da düzenlenen program ile anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Parkı’nda program düzenlendi. Düzenlenen programa, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İlçe Jandarma Komutanı Jan.  Yzb. Barış Kesici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık Akgün, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat Belediyesi Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Daire amirleri, Muhtarlar,  Akçaabat protokolünün önde gelen isimleri, Şehit ve Gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ak Camii Müezzini Cevat Kuruçelik Kur-an’ı Kerim Tilaveti sundu. Ardından da Akçaabat İlçe Müftüsü Alaettin Kırbıyık Şehitlerimiz için dua okudu.

“Kahraman Şehitler Rahmetle Anıldı”

Gecede konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “15 Temmuz 2016 gecesi, sokaklara, meydanlara inerek, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki 15 Temmuz 2016 tarihinde alçak ve hain FETÖ terör örgütü bir darbe teşebbüsünde bulunmuştu. Bu darbe teşebbüsü sırasında milletimizin silahları, tankları,  savaş uçakları, helikopterleri yine milletimize, milli egemenliğimize karşı kullanılmıştı. Ancak Türk Milletinin birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü hesap edemediler. 15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın çağrısıyla yüz binler meydanlara koştu. Tankların önüne yattı, silahlara göğsünü siper etti ve darbeye geçit vermedi.

 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde en büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle;  Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum.” diye belirtti.

Günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunmasının ardından Akçaabat Belediyesince hazırlanmış olan ilahi, tasavvuf ve kahramanlık türküleri dinlendi. Program vatandaşa ikram sunulması ardından son buldu.

15-temmuz.jpg

15-temmuz-jpg3.jpg

15-temmuz-jpg1.jpg

15-temmuz-jpg2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler