Ağaçlı'da Korku Hakim
Ağaçlı'da Korku Hakim
Akçaabat Ağaçlı Mahallesi'nde, 1 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de hastanelere başvurduğu şarbon hastalığı mikrobu taşıyan büyükbaşa ait deriler, aynı mahallede gömülmesi mahallede tepkilere neden oldu.
Hayvan derilerinin yerleşim yerine yakın alana gömülmesi nedeniyle tedirgin olanlar, duruma tepki gösterdi. Derilerin gece apar topar gömüldüğünü öne süren mahalle sakinleri, kendilerine yeterince bilgi verilmemesinden yakındı.
10 TON HAYVAN DERİSİ MAHALLEYE GÖMÜLDÜ
Şarbon hastalığı mikrobu taşıdığı belirlenen büyükbaşa ait deriler, ilçede daha önce biriktirilen 10 tona yakın diğer hayvan derileriyle olayın meydana geldiği Ağaçlı Mahallesi'nde ilaçlanarak, toprağa gömüldü. Hayvan derilerinin yerleşim yerine yakın alana gömülmesi nedeniyle yöre sakinleri de tedirgin olduklarını belirterek, duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, şarbon mikrobu şüphesi üzerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalar kapsamında karantinaya alınan mahallede, gece apar topar gömüldüğünü öne sürdüğü deriler hakkında kendilerine yeterince bilgi verilmediğinden ve uyarılmadıklarından yakındı.
‘ÇOK TEDİRGİNİZ’
Hayvan derilerinin gömüldüğü alandan geçmeye korktuklarını anlatan Neşat Aslan da “Komşularımızın suyu buradan geçiyor. Çocuklarımız tatile geliyor, burada yüzüyorlar, oynuyorlar. Buradan şimdi yaya geçmek istemiyor. Aşağıda değirmen var, dere var biz ve çocuklarımız çok tedirginiz” dedi.
‘KALDIRILMASINI İSTİYORUZ'
Yetkililere seslenen ve derilerin gömüldüğü yerden çıkarılıp, götürülmesini isteyen mahalle sakinlerinden Süleyman Şahin, şöyle konuştu:
“Şarbon olayında vatandaşımız bilgilendirilmediği gibi bir de gelmişler, tonlarca deriyi imha etmeleri gereken zehri getirip, köyümüze gömdüler. Burası çöp mü? Bu deriler, çöplüğe de atılmaz. Direkt imha edilmesi gerekiyor; ama yetkililer, geldiler köyümüze dere yatağına bunu gömdüler. Buradan sular akıyor, tarım arazisinin beslendiği su var. Geldiler, bunu buraya bir akşam vakti gömüp, gittiler. Böyle bir şeyi kabullenmek mümkün değil. Kimse de şarbon ve bu gömü ile alakalı bilgilendirilmedi. Gerekli işlemlerin yapılmasını devlet büyüklerimizden ve yetkililerimizden bekliyoruz. Tedirginlik büyük. Çocuklarımız ‘Süt içmeyeceğiz’ diyor. Artık ben, içme suyumu çarşıdan hazır alıp, geliyorum. Vatandaş tedirgin. Bu pisliğin buradan kalkmasını rica ediyoruz.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.