15 Temmuz Milattır

15 Temmuz Milattır

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “15 Temmuz geçmişte yaşananlardan daha büyüğü bir işgal girişimidir. Bu çok önemli bir tarihtir, yeni bir bağımsızlık yoludur, yolculuğudur" dedi.

BAŞKAN GENÇ: 15 TEMMUZ MİLATTIR

“Kahramanlık Destanı Yazan Milletin Zaferi” konulu konferansa katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “15 Temmuz geçmişte yaşananlardan daha büyüğü bir işgal girişimidir. Bu çok önemli bir tarihtir, yeni bir bağımsızlık yoludur, yolculuğudur” dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ yerleşkesindeki Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Kahramanlık Destanı Yazan Milletin Zaferi” konulu konferansa katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen’in konuşmacı olarak yer aldığı programa; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an tilaveti ile devam etti. Ardından 15 Temmuz destanını anlatan video gösterimi gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “15 Temmuz, Türk tarihinin en önemli noktalarından biri. 8. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu konuyu her zaman hatırda tutmak, anlamak ve anlamlandırmak için konferansı düzenleyen değerli bilim yuvamız KTÜ’ye, rektörümüze ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi. 

CUDİ VE GABAR’I SADECE TERÖRLE DUYUYORDUK
Başkan Genç, 15 Temmuz’un önemine vurgu yaparak, “Türk demokrasi tarihinde darbeler vardır ancak 15 Temmuz geçmişte yaşananlardan daha büyük bir işgal girişimidir. Ordumuzun, yargımızın, emniyetimizin ve devletimizin içerisinde yuvalanmış, milli iradenin, iktidar olanın muktedir olmasına engel olan emperyal aklın bu coğrafyadaki yönetimini temin eden o güçleri 15 Temmuz’da temizledik. Bu çok önemli bir tarihtir, yeni bir bağımsızlık yoludur, yolculuğudur. Cudi ve Gabar kelimelerini sadece terörle duyan bir devlet ve millet, artık orada fışkıran petrolün gelirini milli olarak ekonomisine katıyor. Yani Türk milleti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte yeni bir karar vermiştir ve yeniden ayağa kalkmıştır. Bana göre 15 Temmuz bunun miladıdır. Çok şükür dimdik ayaktayız, ayakta olmaya da devam edeceğiz. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

15 TEMMUZ DÖNÜM NOKTASI 
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “15 Temmuz bizim için bir milat, bir dönüm noktasıdır. Artık darbeler döneminin kapandığını, darbe yapmak isteyenlere bu milletin izin vermeyeceğini, bu milletin geleceğinin, istikbalinin yine bu millet tarafından belirleneceğinin bir defa daha vurgulandığı zamandır. Onun için darbe girişimi inşallah bir daha vuku bulmayacaktır. O günlerde 251 şehit verdik, gazilerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum Hepsinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu. 

MİLLET ONLARI AĞIR YENİLGİYE UĞRATTI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, “15 Temmuz darbe girişimi sadece hükümeti devirip yönetime el koyma operasyonu değildi. Asıl olarak yeni Türkiye'nin, büyük Türkiye'nin tam bağımsız Türkiye'nin ve bunun mimarlarının mezara gömülmesi teşebbüsüydü. O gece vatanın canına kastetmişlerdi. Başlangıç noktasına gidersek bu girişim bitmemiş birinci dünya savaşının yeni bir cephesiydi. Bu sebeple eğer başarsalardı çok ama çok acı şeyler olacaktı. Casusluk teşkilatı şeklinde çalışan bir küresel terör örgütü olan FETÖ'nün, kendi içinden çıktığı millete ve ülkeye tanklarla, savaş uçaklarıyla, savaş helikopterleriyle, makineli tüfeklerle saldırdığı bu gaddar olay yeryüzünün görüp görebileceği en alçak, en haysiyetsiz ve en hain hadisedir. FETÖ hain planını başarabilmek için, paralel ordusuyla, paralel emniyetiyle, paralel yargısıyla, paralel bürokrasisiyle, paralel iktisadıyla, paralel maliyesiyle ve hatta paralel diniyle bir paralel devlet kurdu. Fakat paralel millet kuramadı ve millet anında Türk Silahsız Kuvvetleri'ne dönüşerek onları ağır bir yenilgiye uğrattı. Binlerce yıllık devlet geleneği olan Türk milleti, kukla yönetimlerin, devletin ve devletsizliğin, bekanın ne olduğunu bilir ve asla vatan hainlerine fırsat vermez. Bunun kodları milletimizin derin hafızasında gizlidir. 15 Temmuz bunun en muazzam ispatı ve o kodlar açıldığında Türk milletinin neler yapabileceğinin de en açık göstergesidir” diye konuştu. 

BU MİLLETİN FERDİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı ise şunları kaydetti: “Tarihe bakacak olursak yaklaşık elli yıllık bir hikayesi var bu işin. Necip Türk milletinin tarihinde kahramanlıkları var. Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkın sözüyle hemen meydanlara çıktı. Tanka karşı silahsız insanlar siper oldu. Böyle bir millet yok. Ben böyle bir milletin ferdi olmakla gurur ve onur duyuyorum.” Programın ardından 15 Temmuz konulu sergi gezildi.

kahramanlik-destani-yazan-milletin-zaferi-konulu-konferansa-katilan-trabzon-buyuksehir-belediye-baskani-ahmet-metin-genc.jpg

kahramanlik-destani-yazan-milletin-zaferi-konulu-konferansa-katilan-trabzon-buyuksehir-belediye-baskani-ahmet-metin-genc-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler