15 Temmuz Mesajı

15 Temmuz Mesajı

Akçaabat Belediyesi'nden 15 Temmuz Mesajı

ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN

 

Tarih 15 Temmuz 2016 Cuma gecesini saatler ise 20.30’u gösterdiğinde Fetullahçı Terör Örgütü ve mensupları tarafından hain darbe girişimi yaşandı. . Milyonlar sokaklara döküldü. Vatan aşkıyla, imanın gücüyle hainlere karşı koyuldu. Milli irademize, demokrasimize, ezanımıza, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza göz dikenler bozguna uğratıldı.

 

Hainlerin gerçekleştirdiği bu kalkışmada 251 kahraman vatan evladımız şehitlik mertebesine ulaştı. O gece hainlere karşı zafer kazanıldı, destanlar tekrar yazıldı. O kara gecede, hainlere karşı koyan kahraman evlatlarımızdan biri de Akçaabatlı hemşehrimiz, gururumuz, şehidimiz Samet Uslu...

Akçaabat, 15 Temmuz gecesini de şehitlerimizi de kahraman evladımız, şehidimiz Samet Uslu’yu da unutmadı, unutmayacak ve unutturmayacak.

 

Şehidimizi Ailesinden Dinledik

 

Akçaabat Belediyesi olarak şehidimizin anne ve babasıyla gerçekleştirdiğimiz röportajda 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehitliğe ulaşan Samet Uslu’yu ailesinden dinledik. Hüseyin ve Gönül Uslu, vatan uğruna feda ettikleri evlatlarını anlattılar. Hüseyin ve Gönül Uslu, evlatlarıyla son görüşmelerini, son kez sesini duydukları o anları anlattılar. Samet Uslu, komando olmak istiyor; şehitlik makamına ulaşmayı arzuluyordu. Öğrenim hayatına İstanbul’da devam ediyordu. Kader bu ya; 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı anlarda da İstanbul’da bulundu. Binlerce kahraman gibi o da köprüde hain terör örgütlerinin darbe girişimine karşı dimdik durdu. Ömrünün son anlarını yaşadığının farkında olmadan vatanı savundu. O, son anlarını cep telefonundan kayıt altına aldı. Ailesi, biricik evlatlarının sesini cep telefonu kaydından duydu; son anlarına böyle şahit oldu.

Şehidimizin ailesi, Hüseyin ve Gönül Uslu çifti; Samet Uslu’nun odasını, kıyafetlerini, cebinden çıkan harçlığını, kana bulanmış telefonunu, son kez giydiği ayakkabılarını, son kez kullandığı tarağını, tabutunun sarıldığı bayrağı ve daha birçok eşyasını özenle saklıyor. Her zaman yanımızda olduğunu hissediyoruz diyen Uslu ailesi, “Derdimizde, kederimizde veya sevincimizde onun odasında soluğu alıyoruz. Her şeyi onunla paylaşıyoruz. Varlığını ve desteğini her daim içimizde hissediyoruz. Biz bir evlat kaybettik. Ciğerimiz yandı; içimiz paramparça oldu. Vatanımız uğruna can parçamızı verdik. Rabbim; devletimize milletimize zeval vermesin. Aynı günleri tekrar yaşatmasın. Onu çok özlüyoruz. Her zaman dualarla anıyoruz. Mezarını ziyaret ediyoruz. Onu kalbimizde, dilimizde, dualarımızda yaşatıyoruz. Evlatlar; anne babalarına emanettir. Biz emanetimizi Allah’a teslim ettik.” Dedi.

 

Akçaabat Belediyesi Seralarından Şehidimiz İçin Çiçek Seçtiler

 

Röportajın ardından Uslu Ailesi’ni Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiye alanında kurulu olan çiçek ve bitki seralarında ağırlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şehidimizin annesi Gönül Hanım’ın seradan beğendiği çiçekleri ona armağan etti. Gönül Hanım, çiçekleri Şehit Samet Uslu’nun mezarına ekeceğini söyledi.

 

Şehitlerimize Borcumuz Büyüktür

 

‘15 Temmuz Şehitlerimiz ve tarihten beri vatan uğruna canını vermiş, şehadet şerbetini içmiş yiğitlerimize ‘VATAN’ borçluyuz.’ Diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Borcumuz büyük, sorumluluğumuz ağırdır. Gözünü kırpmadan canlarını verdiler. Geride kalanlar olarak onları hiç unutmayacağız; unutturmayacağız. Vatanımızı en yüksek refah seviyesine taşıyarak, birlik, beraberlik içerisinde olarak bağımsızlığımızı ve demokrasimizi koruyarak vatanımızı bölmek isteyenlere en güzel cevabı vereceğiz. Biz, Türk’üz. Damarlarımızdaki kan asildir. Vatanımız, kutsal emanetimizdir. 15 Temmuz Fetullahçı terör örgütlerinin düzenlediği hain darbe girişiminde şehadet şerbetini içen tüm yurttaşlarımızın ruhları şad olsun. Onları rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz. Akçaabatlı hemşehrimiz; şehidimiz Samet Uslu da vatan uğruna can verenlerden; vatan sevdalılarındandır. O bize önce vatanı sonra ailesini emanet etti ve şehadete ulaştı. Rabbim tüm şehitlerimizi ve Samet Uslu kardeşimizi Peygamber Efendimiz (s.a.v)’e komşu eylesin. “ dedi.

akcaabat-samet-uslu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler