Koca, Denk Bütçe İstedi

Koca, Denk Bütçe İstedi

Akçaabat Belediye Meclisi Meclis Başkan vekili Uğur Cinemre başkanlığında toplandı. Toplantıda söz alan Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi Hasan Koca, denk bütçe yapılmasını istedi.

Akçaabat Belediye Meclisi Meclis Başkan vekili Uğur Cinemre başkanlığında toplandı. Toplantıda söz alan Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi Hasan Koca, denk bütçe yapılmasını istedi.

Günden dışı söz alan Koca konuşmasında, 2023 bütçesindeki faiz giderleri ve bütçe açığı ile ilgili “Belediyemizin 2023 bütçesinde öngörülen 1,5 milyon tl faiz giderleri, gerçekleşme oranı yaklaşık % 120 oranında artarak 3.4 milyon tl’ye yaklaşmış bulunmaktadır. Her ne kadar bütçe içindeki oranı % 1’i aşmamış ve enflasyon artışı sebepli olsa da faizin bereketi ortadan kaldırdığı bilinen bir gerçektir. Faiz giderleri, sosyal yardım şefliğinin de içinde bulunduğu kadın ve aile hizmet müdürlüğü bütçesine neredeyse eş değerdir. Bu bağlamda 2024 yılı bütçesinde hem faiz giderlerimizi sıfırlamayı hem de bütçemizin bereketini artırmayı ve buradan sağlanılacak tasarruf ile sosyal yardım kalemini artırmayı teklif ederim. Ayrıca yine faaliyet raporundaki veriler ışığında belediyemizde 80.1 milyon gibi bir bütçe açığı oluştuğunu gözlemledik. Biz milli görüş ilkelerini benimseyen yeniden refah partisi olarak, 2024 yılında harcamalarımızı daha öngörülebilir olarak planlayıp merhum Necmettin Erbakan hocamızın denk bütçesini Akçaabat belediyemizde uygulamayı öneriyoruz” dedi.

Meclise gelen konularda halkın yararına her konuya destek vereceklerini de ifade eden Hasan Koca “Akçaabatlı vatandaşlarımızın hayrına olacak işleri kim söylerse söylesin destekleyeceğiz. Zararına olacak işlere de tüm gücümüzle karşı çıkıp doğrusunu söyleyeceğiz. Yanlışa da doğru dememizi kimse bizden beklemesin. Aynı şekilde bizlerinde yanlışlarının bize söylenmesinden memnuniyet duyacağımızı bilmenizi isterim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset