Üreticilerin Yaban Domuzu Paniği

Üreticilerin Yaban Domuzu Paniği

Akçaabat’ın Sertkaya mahallesinin yüksek kesimlerinde yaban domuzu fındık tarlalarına dadanarak büyük maddi kayıplara neden olmasına yol açtı.

ÜRETİCİLERİN YABAN DOMUZU PANİĞİ

Akçaabat’ın Sertkaya mahallesinin yüksek kesimlerinde yaban domuzu fındık tarlalarına dadanarak büyük maddi kayıplara neden olmasına yol açtı.  İlçemiz Sertkaya Mahallesinin yüksek kesiminde yaşayan vatandaşlar, domuz sürüsünün fındık bahçelerine zarar vermesinden şikayetçi.

Domuzlar Bahçelere Girip Fındıkları Yiyor

Mahalle sakinleri, domuz sürüsünün geceleri bahçelere girerek fındıkları yediğini ve büyük zararlar verdiğini ifade ediyor. Domuzların bahçelere girerken çitleri de yıktığı belirtiliyor.

Vatandaşlar Çaresiz

Domuzlardan korunmak için vatandaşlar çeşitli önlemler alsa da bu soruna bir çözüm bulunamadı. Vatandaşlar, yetkililerden domuz sürüsüne karşı önlem almasını istiyor.  Konu ile ilgili açıklama yapan Emekli Ziraat Teknikeri Ali Çavuş, domuz sürüleri akşam saatlerinde özellikle de alçak dalları olan çakıldak fındıkların dallarını eğerek kırmak ve meyvelerini yemek suretiyle müstahsilleri zarara uğrattığını açıklayıp yetkililerden önlem alınmasını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler