Güneş'in Ortamahalle Hayranlığı

Güneş'in Ortamahalle Hayranlığı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzonspor'un efsanevi ismi Şenol Güneş’i tarihi Ortamahalle’de ağırladı.

 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bir dizi ziyaretler için Akçaabat’ta gelen Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olan Şenol Güneş’le tarihi Ortmahalle’de hasbihal etti. Akçaabat’ın gelişimi, yapılan ve yapılacak olan işler hakkında konuşan ikili, Trabzonspor’u ve Türk Futbolunu da değerlendirdi.

Ortamahalle’de bulunan Timurciler Konağında buluşan ikili, sohbetin ardından tarihi Ortmahalle’yi dipten başa gezdi.

Tarihi konakları, Arnavut kaldırımlı taş sokakları, Ortamahalle Müzesi’ni gezerek inceleyen Şenol Güneş, mahallenin tarihi ile ilgili Başkan Ekim’den bilgi aldı. Ortamahalle’yi ve yapılan turizm çalışmalarını çok beğendiğini dile getiren Trabzonspor’un efsane ismi Güneş, “Sokakları tarih kokan bir mahallede çok hoş vakit geçirdim. Akçaabat’ın gözdesi olan Ortamahalle’de Akçaabat Belediyesi’nin yaptığı işler çok muntazam. Zaten güzel olan bu mahalleyi Akçaabat Belediyesi yaptığı çalışmalarla dantel gibi tüm ayrıntılarına varıncaya kadar dokudu diyebilirim. Burada şehrin turizmine önemli katkılar sağlayacak işler gerçekleştirildi. Ortamahalle, mutlaka herkesin gezmesi ve görmesi gereken bir yer. Adeta zamanda yolculuk yaptım. Restore edilerek turizme kazandırılan konaklar, şehrin tarihini yansıtan Ortamahalle Müzesi, sokaklar ve burada yapılan her şey çok başarılı. Tarihi dokuyu koruyarak geçmişi bugüne aktarmayı başaran Akçaabat Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e teşekkür ediyorum.” Dedi.

Şenol Güneş’i Ortamahalle’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise “Kıymetli hocamız, Trabzonspor’umuzun duayen ismi, hemşehrimiz Şenol Güneş’i, dünyaya kapılarını açan tarihi mahallemiz, gözbebeğimiz Ortamahalle’mizde ağırladık. Kendisiyle çok hoş sohbetler ettik. Her konuda fikir alışverişinde bulunduk. Bizleri kırmayıp ziyaret eden Şenol Güneş’e teşekkür ediyorum. Kendisini ağırlamaktan büyük onur duyduk. Tarihi mahallemiz hakkında yaptığı değerlendirmeler bizim için çok kıymetli. En yakın zamanda kendisini, tüm çevresiyle birlikte ağırlamak isteriz. Gönüllü turizm elçilerimizden biri de artık efsanemiz Şenol Güneş oldu.” Dedi.

turk-futbolunun-onemli-isimlerinden-biri-olan-senol-gunesle-tarihi-ortmahallede-hasbihal-etti.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler