Dereler Islah Ediliyor

Dereler Islah Ediliyor

Akçaabat genelinde bulunan dereler Trabzon Devlet Su İşleri’nin hazırladığı proje doğrultusunda ıslah ediliyor.

 

Proje doğrultusunda şehirdeki Karantina Deresi, Şehit Deresi ve Çatalzeytin Deresi’nde eş zamanlı olarak çalışma başlatıldı.

DAHA GÜVENLİ BİR AKÇAABAT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Akçaabat’ın alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturarak şehri her yönüyle daha da geliştirmeyi hedefleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, öngörülemeyen doğal afetlere karşı Akçaabat’ı hazır ve daha güvenli hale getirmek için yoğun mesai harcadıklarını belirtti.

Olası sel ve su baskınlarına karşı Akçaabat’taki tüm derelerin Trabzon Devlet Su İşleri’nin başlattığı proje kapsamında çalışmalar yapılarak gerekli önlemlerin alınacağını dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, proje kapsamında ihtiyaç duyulan derelerin üstünün açıldığını, debi akış aksının düzenlendiğini ve derelerin temizliğinin yapıldığını söyledi.

1990 YILINDAKİ SEL FELAKETİNİ HATIRLATTI

Yaşanabilecek bir doğal afet durumunda gerekli önlemlerin şimdiden alınması gerektiğine ve bunun için çalışmaların başladığına vurgu yapan Başkan Ekim, “Akçaabat’ımızın her açıdan daha yaşanılabilir, daha temiz ve daha güvenli bir şehir olması için gayretle çalışıyoruz. Çevre Mühendisi bir Belediye Başkanı olarak, kentleşmenin mevcut alanda bulunan dereler üzerindeki olumsuz etkilerini çok net tahlil edebiliyorum. Bu sebeple Akçaabat’ımızda kentleşmenin dereler üzerindeki olumsuz etkilerini giderebilmek adına Trabzon Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz, ilçe genelinde dere ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. Olası bir doğal afet durumunda yaşanacak olan maddi ve manevi hasarı en aza indirmek hatta ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Herkesin malumu 19 Haziran 1990 tarihinde Akçaabat’ta büyük bir sel felaketi yaşandı ve 21 kişi hayatını kaybetmişti. Geçmişimizde böyle bir yaşanmışlık varken önümüzdeki senaryoları tek tek değerlendiriyor ve hem şehrimizi hem de hemşehrilerimizi en iyisi için hazırlıyoruz. Şehrimiz için dere ıslah çalışmalarının çok büyük önem arz ettiğini özellikle vurguluyorum.” dedi.

DSİ GENEL MÜDÜRÜNE TEŞEKKÜR ETTİ

Akçaabat için oldukça büyük bir öneme sahip olan dere ıslah çalışmalarının hızlıca başlatılması ve nihayetlendirilmesi için DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile sık sık görüştüğünü dile getiren Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Şehrimizin derelerinin ıslahının ne derecede mühim olduğunun bilincinde olduğumuzu ve bu işin yakından takipçisi olduğumuzu DSİ Genel Müdürü Akçaabatlı hemşehrimiz Mehmet Akif Balta’ya, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanımız Muhammet Ali Yılmaz ile birlikte bizzat ilettik. Kendileri bu işe ehemmiyet vereceğini söyledi ve kısa zaman içerisinde de Akçaabat’ımızda dere ıslah çalışmaları başladı. DSİ Genel Müdürümüz Mehmet Akif Balta’ya şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

dereler-islah-ediliyor-akcaabat.jpegdereler-islah-ediliyor-akcaabat1.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler